Yaşam savunucuları Büyüknohutçu çiftini anmak için Antalya'da toplandı

Yaşam savunucuları Büyüknohutçu çiftini anmak için Antalya'da toplandı

Türkiye'nin dört bir yanından gelen yaşam savunucuları, katledilen çevreci çift Ali ve Aysin Büyüknohutçu'yu anmak için Antalya'da toplandı.

Antalya'nın Finike ilçesinde yaşayan ve Sedir ağacı ormanlarını korumak için bölgedeki taş ocaklarına karşı verdikleri mücadeleyle bilinen Ali ve Aysin Büyüknohutçu, 9 Mayıs 2017'de bir cinayete kurban gitmişti. 

Türkiye'nin dört bir yanından gelen yaşam savunucuları Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde Büyüknohutçu çiftinin adının verildiği parkın açılışında buluştu. Müzik dinletisi ve fidan dikiminin yapıldığı açılışta ayrıca yaşam savunucularının karşılaştığı saldırıların tarihçesinden taş ocaklarının ve madenciliğin doğaya ve kültürel mirasımıza olumsuz etkilerine kadar değişik konuların ele alındığı bir panel gerçekleştirildi. 

Katledilen çiftin kızlarından Emine Büyüknohutçu, açılışta yaptığı konuşmada, "Bizler en başta doğa için adalet istiyoruz. Yoksa geriye ne bir avuç toprak, ne bir damla su, ne kardeşçe bir orman, ne de hür bir ağaç kalacak.... Kalbimizde yaşattığımız ülkeye kavuşuncaya kadar vazgeçmeyeceğiz, yaşamı savunacağız!" ifadelerini kullandı. 

DAHA FAZLA