Yasaklanan Musa Anter Gazetecilik Ödülleri Töreni, İHD'de düzenlendi

Yasaklanan Musa Anter Gazetecilik Ödülleri Töreni, İHD'de düzenlendi

Taksim Hill Otel’de düzenlenmesi engellenen Musa Anter Gazetecilik Ödülleri Töreni, İHD İstanbul Şubesi'nde gerçekleştirildi.

Bu yıl 25’incisi düzenlenen Musa Anter ve Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri Töreni'nin Taksim Hill Otel’de gerçekleştirilmesi Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından OHAL gerekçesiyle engellenmişti. 

Kaymakamlığın yasak kararı İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasıyla protesto edildi.

Sendika.org'un haberine göre, basın açıklamasında konuşan Hüseyin Akyol "OHAL koşullarında bu tarz bir etkinlik için önceden izin alınması gerekiyormuş. Ama biliyoruz ki hem açık hem de kapalı toplantılar için izin alma zorunluluğumuz yok. Gördük ki biz izin istesek de vermeyeceklermiş. Musa Anter Ödül Törenleri’mizden birisi de söylece yasaklanmış oldu. Bu ödül törenini şu an fiili olarak yapmış oluyoruz. İnsanların haber alma hakkını savunmaya devam edeceğiz" dedi.

Açıklamanın ardından Musa Anter ve Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri, İHD İstanbul Şubesi'nde düzenlenen törenle sahiplerine verildi.