Yargıtay'a göre ev işi yapmayan kadın kusurlu!

Yargıtay'a göre ev işi yapmayan kadın kusurlu!

Yargıtay, bir boşanma davasına ilişkin kararında "ev işi yapmadığı" gerekçesiyle kadını kusurlu buldu.

Konya’da 2013 yılında Kader E. ile evlenen Sadi E., bir süre sonra "ev işi yapmadığı" ve "kayınvalidesinin cenazesine katılmadığı" gerekçesiyle eşine boşanma davası açtı. 

"EŞİM BANA ŞİDDET UYGULADI, EVDEN KOVDU"

Konya Aile Mahkemesi’nde 2014’te görülen boşanma davasında Sadi E., evliliklerinin 45 gün sürdüğünü, kronik böbrek hastası olan Kader E.’nin evlilik öncesi hastalığını gizlediğini, kendisinden "para koparmaya çalıştığını" ve "ev işlerini aksattığını" söyleyerek ayrıca 5 bin lira manevi tazminat talep etti. 

Kader E. ise karşı dava açarak evliliklerinin 4 ay sürdüğünü anlattı. Eşinin kendisine şiddet uyguladığını ve evden kovduğunu belirten kadın, "Evlilik öncesinde böbrek hastası olduğumu eşim biliyordu. Epilepsi hastası oğluna baktırmak için benimle evlendi" dedi. Kader E. de mahkemede 15 bin lira manevi, 5 bin lira maddi tazminat talep etti.

MAHKEME ŞİDDET GÖREN KADINI KUSURLU BULDU

1 yıl devam eden boşanma davasının ardından mahkeme, 2015’te çiftin boşanmalarına karar verdi. Kader E.’nin böbrek rahatsızlığını bildirmediğini savunan mahkeme, şiddet gördüğünü belirten kadının "ev işlerini yapmamasını" ve eşinin annesinin cenazesine katılmamasını ise kusur saydı. Mahkeme, Sadi E.’nin ise eşini kızının yanında “Ne biçim kadınsın” diyerek evden kovması nedeniyle kusurlu olduğuna hükmetti.

Kader E.’yi ağır kusurlu sayan mahkeme, kadının tazminat talebini reddetti. Mahkeme, Kader E.’nin eşine bin lira manevi tazminat ve Sadi E.’nin de eşine aylık 75 lira nafaka ödemesine karar verdi. 

YARGITAY'A GÖRE DE "EV İŞİ YAPMAYAN KADIN" KUSURLU

Habertürk'ten Hayati Arıgan'ın haberine göre, kararı beğenmeyen taraflar, itiraz ederek davayı Yargıtay’a taşıdı. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, kadının "ev işi yapmamasını" ve "kayınvalidesinin cenazesine gitmemesini" kusur kabul etti. Sadi E.'nin de kusurlu olduğuna hükmeden Yargıtay, kadının eşine ödeyeceği manevi tazminat kararını bozarak çiftin boşanmalarını onadı.

DAHA FAZLA