Yandaştan AKP'ye Yenikapı mitingi sitemi

Yandaştan AKP'ye Yenikapı mitingi sitemi

Star gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Albayrak, Erdoğan’ın miting yapmak için bugünü seçmesine sitem etti, “Seçimden önceki cumartesiyi Muharrem İnce’ye ikram eden aklı çok merak ediyorum” dedi.

İleri Haber

Yandaş gazeteci Nuh Albayrak, Tayyip Erdoğan'ın katılacağı AKP mitingi için bugünün seçilmesine tepki gösterdi.

Anket ve araştırmalarda oylarının eridiği basına yansıyan, sık sık prompterının bozulması nedeniyle yaptığı hatalar, yanlış bilgi verme ve mitinglerine il dışından insan taşınmasıyla gündeme gelen Erdoğan’ın katılacağı bu mitinge AKP çok önem veriyordu.

Erdoğan'ın da "Kaybedersek Türkiye'de de kaybederiz" dediği İstanbul için günlerdir miting hazırlığı yapılıyor, İstanbul'un bütün meydanlarında ve billboardlarda da Yenikapı’ya çağrı yapılıyordu.

HDP'NİN MİTİNGİNDE YAĞIŞLI HAVAYA RAĞMEN YÜZ BİNLER BULUŞTU

Ancak bugün yağan yağmura rağmen Bakırköy’de düzenlenen HDP mitinginde yüz binlerce kişi bir araya gelirken, AKP cephesinde yağış katılımın düşük olmasına bahane olarak dillendirildiği görüldü.

Yandaş Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak’ın tweetleri de havuz medyasındaki kaygıyı gözler önüne serdi.

[ih2]

Miting için bugünün seçilmesine tepki gösteren Albayrak'ın AKP’nin beklenen etkiyi yaratmayan mitingi için şu gerekçeleri sıraladı:

"İstanbul’un boş olduğu, üstüne üstlük bir haftadır “Yağmur geliyor” diye bas bas bağırdığı bir günde miting düzenleyip, seçimden önceki cumartesiyi Muharrem İnce’ye ikram eden aklı çok merak ediyorum."

En gözde semt pazarlarının bile boş olduğu bir bayram gününe Babalar Günü’nü de ekleyen İstanbul sokaklarında insan bulmanın hayal olduğu bir günde, “Büyük Miting” düzenleyen özgüvenin sonuçlarını çok merak ediyorum.

Yerinde görmek istiyorum.”