Yandaşlar Zarrab davasındaki suçları değil, inkarı ve 'atarı' haber yaptı

Yandaşlar Zarrab davasındaki suçları değil, inkarı ve 'atarı' haber yaptı

Yandaş gazeteler, ABD’de dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarından yargılanan Zarrab’ın AKP’li bakanlar hakkında itiraf ettiği rüşvet ve yolsuzluğu değil, Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’na yönelik hakaret içerikli söylemlerini ve belgelere rağmen sürdürdüğü inkarı manşetlerine taşıdı.

İleri Haber

ABD’de ‘kara para aklama’, ‘dolandırıcılık’, ‘bankacılık sahtekarlığı’ ve İran’a yönelik ‘ambargoları delme’ suçlarından tutuklu yargılandığı davada itirafçı olarak ilk defa hakim karşısına çıkan Reza Zarrab’ın, eski AKP’li bakanlar hakkında itiraf ettiği rüşvet skandalı yandaş medya da ‘haber değeri’ görmedi.

[ih3]

Zarrab, dün görülen davada ‘tanık’ sıfatıyla verdiği itiraflarda, AKP'li eski bakanlara milyonlarca euro rüşvet verdiğini söylemiş, İran'a yönelik ambargonun delinmesi için iktidar partisindekilerin yardımıyla Türkiye'de bir bankada hesap açarak para transferlerinde bulunduğunu şema çizerek tek tek anlatmıştı. Zarrab itiraflarında, AKP’li bakan Zafer Çağlayan'ın ailesine "nakdi olarak, değerli eşyalar ve banka transferleriyle" ödeme yaptığını belirtmiş, bu kapsamda Çağlayan'ın kardeşine 2,4 milyon Türk Lirası ödeme yaptığını anlatmıştı. Zarrab'ın hakime bu ödemeye ilişkin gösterdiği banka makbuzu da dava dosyasına eklenmişti.

Zarrab’ın bu itiraflarının ardından dünya gündemine oturan rüşvet skandalı ise yandaş yayınlarda haber değeri görmedi. AKP’deki Zarrab paniğinin yansıması görülen yandaş gazeteler, davada ortaya çıkan suçlardan ve itiraflardan kaçarak gözünü kulağını kapattı. Bunun yerine, yurtdışında vergi kaçakçılığıyla ilgili para transferlerine ilişkin belgeleri açıklayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na saldıran AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘atarlarını’ haberleştirmeye değer buldu. Yandaş yayınlar, Erdoğan’ın diliyle muhalefete hakaret etti.

[ih2]

HABERCLİLİĞİN YÜZ KARALARI!

Habercilik etiğine sığmayacak çirkin ifadeler kullanan yandaş gazeteler, seviyeyi iyice düşürerek, Kılıçdaroğlu’nun ismi üzerinden dahi hakaret etmeye çalıştı. Milat adlı gazete Kılıçdaroğlu’nun ismindeki son heceyi farklı renkteki bir puntoyla yazarak muhalefet liderine hakaret etti.

İşte AKP’li bakanların ortaya saçılan suçlarından nasıl kaçacağını bilmeyen yandaşların bugünkü manşetleri:

MİLAT SEVİYEYİ ‘SIFIRLADI’: KILIÇDAROĞLU'NA İSMİ ÜZERİNDEN HAKARET ETTİ!

GERİCİ AKİT TEPKİ YAĞAN KİŞİLERİ KARIŞTIRDI

DİRİLİŞ POSTASI’DAN CHP’YE ‘DELİ’ GÖNDERMESİ

STAR, ERDOĞAN'IN ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ GİBİ

YENİ ŞAFAK KILIÇDAROĞLU'NU HEDEF GÖSTERDİ

SABAH BİLDİĞİNİZ GİBİ

YİNE 'KUMPAS' NAKARATI!

MİLLİYET, MANŞETİNDE İTİRAFLARI DEĞİL, ZARRAB'IN MAHKEMEYE 'NE ŞEKİLDE' GETİRİLDİĞİNİ AKTARMAKLA YETİNDİ

AKŞAM RESMİ BELGELERE 'KAĞIT PARÇALARI' DEDİ!

TAKVİM, ERDOĞAN'IN ONLARCA DEFA SÖYLEDİĞİ AMA ASLA SÖZÜNÜN ARKASINDA DURMADIĞI 'ATAR'INA HABER DEĞERİ VERDİ 

GÜNEŞ'TE SEVİYESİZLİK DİZ BOYU: 'KEMAL BEY'İ GÖZLERİNDEN ÖPMÜŞLER'