Yandaşlar hedef gösterdi, CHP alkol alan üyelerini ihraç etmeyi seçti

Yandaşlar hedef gösterdi, CHP alkol alan üyelerini ihraç etmeyi seçti

Yandaşların ve AKP’lilerin hedef göstermesinin ardından Adalet Kurultayı alanında alkol aldığı belirtilen üç CHP’li ihraç edilecek.

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Adalet Kurultayı'nın yapıldığı alanda alkol alan 3 kişinin kamp alanından çıkarıldığını ve partiden ihraç edileceklerini açıkladı. 

Adalet Kurultayı’nın başlamasının ardından yandaş medyada ve AKP’lilere ait sosyal medya hesaplarında kurultay alanında alkol içenlere dönük bir karalama ve hedef gösterme kampanyası başlatıldı.

CHP’nin bu hedef göstermelere yanıtı ise üyelerini ihraç etmek oldu. CHP'nin alkol alan parti üyelerine dönük karalama kampanyasının ardından böyle bir karar alması tepki topladı.

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan tarafından yapılan açıklamada, “Sosyal medya paylaşımları ve yayın organlarında, kamp alanında alkol alındığına ilişkin haberler yayınlanması üzerine tarafımızdan derhal araştırma yapılmış ve kendini bilmez birkaç kişinin, kamp alanının ana konaklama bölgesi dışında alkol aldığı akşam saatlerinde tespit edilmiştir. Alkol aldığı tespit edilen bu 3 kişi derhal kamp alanından çıkarılmış, bir daha girişleri yasaklanmıştır. Ayrıca parti üyelikleri de tespit edilen bu kişilerin ihraç işlemlerine başlanmıştır” dendi.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

“26-29 Ağustos 2017 tarihleri arasında Ecabat Kocadere kamp alanında Adalet Kurultayı yapılmasına karar verilmiştir. Kampa başlamadan 12 madde halinde kamp kuralları tespit edilmiş ve açıklanmış, kurultay broşürüne de yazılmıştır. Alkol aldığı tespit edilen bu 3 kişi derhal kamp alanından çıkarılmış, bir daha girişleri Bu kuralların 1'inci maddesi; 'Adalet Kurultayı, Çanakkale Savaşları'nın geçtiği bölgede yapılacaktır. Burada yapacağımız bütün faaliyetlerimiz aziz şehitlerimizin değerli hatıralarına yakışır hassasiyette olmalıdır' şeklindedir. Günde yaklaşık 30 bin kişinin katılım sağladığı kurultayımızda bütün katılımcılar bu ruha uygun, şehitlerimize saygılı, adalet kurultayına yakışır tutum ve davranış içinde olmaya azami özen göstermiştir. Buna rağmen bazı sosyal medya paylaşımları ve yayın organlarında, kamp alanında alkol alındığına ilişkin haberler yayınlanması üzerine tarafımızdan derhal araştırma yapılmış ve kendini bilmez birkaç kişinin, kamp alanının ana konaklama bölgesi dışında alkol aldığı akşam saatlerinde tespit edilmiştir. Alkol aldığı tespit edilen bu 3 kişi derhal kamp alanından çıkarılmış, bir daha girişleri yasaklanmıştır. Ayrıca parti üyelikleri de tespit edilen bu kişilerin ihraç işlemlerine başlanmıştır. Öte yandan bu kişilerin isimleri yarın itibarıyla yetkili kurumlara bildirilecektir. Kendini bilmez birkaç kişinin, Çanakkale şehitlerimizin aziz hatırası ve adalet kurultayının ruhuna tamamen aykırı bu davranışı kuşkusuz bin bir emek, güçlük ve fedakarlıkla kurultaya katılan binlerce vatandaşımızı ve bizleri derinden yaralamıştır. Bütün dikkat ve çabalarımıza karşın ortaya çıkan bu olay nedeniyle üzüntümüzü ifade ederken, bugüne kadar sürdürdüğümüz hassasiyetin bundan sonra da artarak devam edeceğini ve Çanakkale ruhuyla örtüşmeyen bu tür ahlak dışı davranışlara kesinlikle müsamaha göstermeyeceğimizi aziz milletimizle paylaşırız."