Yahoo'dan kullanıcılarını kızdıracak itiraf

Yahoo'dan kullanıcılarını kızdıracak itiraf

İnternet devi Yahoo, 2013 yılında yaşanan saldırı sonucunda tüm kullanıcılarının e-posta hesaplarının hack'lendiğini açıkladı.

Dış Haberler

Bu yıl "Verizon Communications" tarafından satın alınan internet şirketi Yahoo, 2013 yılında yaşanan güvenlik ihlalinin o zamanki 3 milyar kullanıcıyı etkilediğine inanıyor.

Öte yandan, yapılan açıklamada çalınan bilgiler ait metinlerin, ödeme verileri veya banka hesaplarındaki şifreleri içermediği belirtildi.

Yahoo'yu daha fazla internet reklamcılığı çekmek için AOL işiyle birleştiren Verizon, Yahoo'nun 2013 ihlalini ve ardından 2014'te erişimin kesilmesiyle sonuçlanan saldırıyı açıklaması üzerine anlaşmada 350 milyon dolarlık bir fiyat indirimine gitmişti. Yapılan saldırı sonucunda açıklanan veriler, kullanıcıların Yahoo'ya olan güveninin azalmasına sebep olmuştu. 

Yahoo, 2013 ihlalinden kimin sorumlu olduğunu belirleyemediğini, ancak ABD hükümetinin Rusya'yı 2014 yılında şirkete yönelen başka bir saldırıyı yönetmekle suçladığını söyledi. 2013 saldırısı ise, Doğu Avrupa'daki bir hacker grubunu takip eden InfoArmor'un baş istihbarat sorumlusu Andrew Komarov tarafından keşfedildi ve özel bir satış için 300.000 dolar karşılığında 1 milyar Yahoo hesabı teklif edildiğini ortaya çıkardı.

DAHA FAZLA