WSJ: İstanbul muhabirimiz 3 gün boyunca tek kişilik hücrede gözaltında tutuldu

WSJ: İstanbul muhabirimiz 3 gün boyunca tek kişilik hücrede gözaltında tutuldu

Wall Street Journal, İstanbul muhabiri Dion Nissenbaum’un IŞİD'in yayınladığı bir videoyla ilgili yazdığı haber nedeniyle polis tarafından 3 gün boyunca bir bodrum katında tecritte tutulduğunu yazdı.

Wall Street Journal'ın (WSJ) İstanbul muhabirlerinden Dion Nissenbaum, geçen salı akşamı evinden gözaltına alındı. Cuma sabahı serbest bırakılan Nissenbaum, önceki gün ülkesi ABD'ye döndü.

Hürriyet'in aktardığına göre WSJ, konuyla ilgili haberinde ismini vermediği bir kaynağa dayanarak, Nissenbaum'un hükümetinin IŞİD videolarının yayınlanmasıyla ilgili bir yasağı ihlal etmekten gözaltına alındığını yazdı. WSJ, gazetecinin gözaltında tutulduğu yaklaşık üç gün boyunca ailesi ve avukatıyla görüşmesine izin verilmediğini de belirtti.

Gazeteciye gözaltı sırasında sınırdışı edileceği ifade edildi ancak yetkililer, Nissenbaum'a hakkındaki soruşturmanın ne olduğunu söylemedi. ABD'ye dönüşünden sonra telefonla WSJ'ye konuşan Nissenbaum, "Ne olacağını bilmeme korkusu yaşadım. Orada ne kadar kalacağınızı merak ediyorsunuz. Dışarıyla iletişimim yoktu" dedi.

Twitter'dan da açıklamalar yapan ABD'li muhabir, eşiyle birlikte Türkiye'den ayrıldığını belirtirken, "Serbest bırakıldığımda sınırdışı tehdidi de düştü" diye yazdı.

"ZAMANI EZAN SESİNDEN ANLADIM"

Habere göre İstanbul dışındaki yabancılar için ayrılan bir gözaltı merkezine götürülen Nissenbaum, bodrum katında tecrite maruz kaldığını, tuvaleti olmayan ve penceresi kapatılmış, tek kişilik bir hücrede tutulduğunu anlattı. Zamanı, ezan sesinden ve kapalı pencerenin arasında sızan gün ışığından anlayabildiğini söyledi.

Muhabir, kendisine Türkçe bir belge imzalatılmak istendiğini, İngilizce çevirisini istediğinde bundan vazgeçildiğini anlattı. Nissenbaum, ikinci gün muamelenin biraz iyileştiğini ve bir yetkilinin kendisine Meksika hakkında İngilizce bir kitap ve yazması için bir defter verdiğini aktardı.