Wikipedia'ya erişim engelinin gerekçesi ortaya çıktı

Wikipedia'ya erişim engelinin gerekçesi ortaya çıktı

Ankara 1. Sulh Ceza Hâkimliği'nce Başbakanlık'ın talebi üzerine verilen kararda, söz konusu iki içeriğin kaldırılması durumunda Wikipedia'ya erişim engelinin kaldırılacağı da kaydedildi.

Dünyanın en büyük online bilgi kaynaklarından biri olan Wikipedia'nın kapatılmasına ilişkin mahkeme kararının gerekçesinde "Türkiye'yi Suriye'deki çatışmalara destek vermekle suçlayan" İngilizce iki içeriğin kaldırılmaması nedeniyle yasak konduğu vurgulandı.

Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre; gerekçede "İçeriklerin 5651 sayılı Kanun'un 8/A maddesi kapsamında terörü öven, şiddete ve suça teşvik eden, kamu düzenini ve milli güvenliği tehdit eden, yaşam hakkı ile kişilerin can ve mal güvenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesine bağlı olarak içeriklere erişimin engellenmesi nedeniyle internet sitesinin tümüne yönelik erişimin engellemesine dair tedbir kararının, aynı maddenin 2. fıkrası uyarınca onaylanmasına, belirtilen internet adresindeki içeriklere erişimin engellenmesi halinde hedeflenen amaç gerçekleşmiş olacağından www.wikipedia.org adlı internet sitesine tümden erişimin kaldırılmasına dair hüküm konulmuştur" denildi.