WikiLeaks Enerji Bakanı Albayrak'ın kişisel e-postalarını yayımladı

WikiLeaks Enerji Bakanı Albayrak'ın kişisel e-postalarını yayımladı

WikiLeaks, Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın kişisel e-postalarını yayımladı.

WikiLeaks, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın kişisel e-postalarını yayımladı.

Bakan Albayrak’ın kişisel hesabından gönderildiği belirtilen 57 bin 900 adet e-postanın, Nisan 2000 - 23 Eylül 2016 tarihlerini kapsadığı ifade edilirken, dosyalarda bakanın Türkiyeli siyasetçiler, işadamları ve aile bireyleriyle yaptığı yazışmaların yer aldığı kaydedildi.

WikiLeaks'ten yapılan açıklamaya göre söz konusu e-postaların, Albayrak'ın adı IŞİD ile petrol ticareti yapmakla anılan Powertrans gibi çeşitli şirketlerle ilişkisini gösterdiği iddia ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın maiilerinin yer aldığı 'Berat'ın Kutusu' isimli WikiLeaks linkinde yaymanan mektupta, WikiLeaks editörü Julian Assange'ın da açıklamasına yer verildi.

Assange'ın açıklaması şöyle:

"Türkiye'de yaşayan insanların özgür medya ve özgür internete ihtiyacı var. Devletin karşı darbe çabaları, sözde ikinci bir Gülen darbesinden korunma amaçlarının çok ötesine geçti ve şimdi öncelikli olarak mal çalmak ve eleştirenleri etkisiz hale getirmek için kullanılıyor. Türk devleti kabakuvvet kullanarak, gazetecileri hapise atmaya, medya kuruluşlarını kapatmaya ve vatandaşlarının internet erişimini kısıtlamaya, onları durumlarına dair malumata erişim kabiliyetlerinden mahrum bırakmaya devam ediyor, buna Wikileaks'i yasaklamak da dahil. Recep Tayyip Erdoğan'ın etrafındaki dikey güç yoğunlaşması nihai olarak Türkiye kurumsallığını zayıflatıyor, Türkiye'yi Erdoğan'ın emir komuta zinciri içindekilerden gelecek darbelere elverişli bırakıyor."