Vizyonda bu hafta: 8 yeni film sinemaseverlerle buluştu

Vizyonda bu hafta: 8 yeni film sinemaseverlerle buluştu

Bu hafta vizyona giren 8 film arasında 2018’in merakla beklenen 3 filmi öne çıkıyor.

Bu hafta 8 yeni film vizyona girdi.

Sinema Kolektifi'nin sinemaseverler için derlediği 8 yeni film arasında, 2018'in merakla beklenen filmlerinden Jurassic World Yıkılmış Krallık, gerçek bir öyküden uyarlanan ve iki tenisçinin rekabetini anlatan Borg vs. McEnroe ve İspanya’nın Oscar’ı sayılan Goya’da bu yıl En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo ödüllerini toplayan The Bookshop haftanın filmleri olarak öne çıkıyor.

1-Jurassic World: Yıkılmış Krallık

Yönetmen: J.A. Bayona

Oyuncular: Jeff Goldblum, Bryce Dallas Howard, Chris Pratt

Sinema tarihinin en popüler ve en başarılı film serilerinden biri olan Jurassic World, aynı heyecan ve maceraya sahip bu yepyeni sinema filminde, eskisinden daha büyüleyici ve dehşet verici yeni türler, favori karakterler ve dinozorlarla geri dönüyor. Jurassic World: Yıkılmış Krallık’a hoş geldiniz.

2-Borg vs. McEnroe

Yönetmen: Janus Metz Pedersen

Oyuncular: Shia LaBeouf, Sverrir Gudnason, Stellan Skarsgård

Başrollerini Sverrir Gudnason ve Shia LaBeouf'ın üstlendiği film gerçek hikayeden uyarlama bir spor dramı. İkonik tenisçiler Björn Borg ve en büyük rakibi John McEnroe arasındaki mücadeleyi konu alan film, ikilinin 1980 yılı Wimbledon Turnuvası'ndaki karşılaşmasını anlatıyor. Asabi, fevri, heyecanlı John McEnroe; duygudan arınmış zen sükunetiyle dikkat çeken İsveçli Bjorn Borg’a karşı. İkili kazanmak için mücadele verirken, bir efsaneye dönüşmenin bedelleriyle de yüzleşiyor.

3-The Bookshop

Yönetmen: Isabel Coixet

Oyuncular: Patricia Clarkson, Emily Mortimer, Bill Nighy

1950’li yılların İngiltere’sinde eşini kaybetmenin acısını yüreğine gömerek hayatında yeni bir sayfa açmak isteyen Florence Green, bir sahil kasabasında kitapçı açmaya karar verir. Başlarda her şey yolundadır hatta Florence, kasaba halkına ödünç kitap vererek kitapçıyı kütüphaneye bile çevirmiştir. Ne var ki kasabadan inatçı bir kadınının da kitapçı olan tarihi bina ile ilgili Florence’ın bilmediği başka planları vardır ve bunları gerçekleştirmek için her şeyi yapmaya hazırdır. Florence kitaplara olan tutkusu ve inadı ile bunun üstesinden gelebilecek midir? THE BOOKSHOP, ödüle doymayan yönetmen Isabel Coixet’in Penelope Fitzgerald’ın dünya çapında beğeni toplayan aynı adlı romanından uyarladığı komik bir kasaba ve kararlı iki kadının eğlenceli hikâyesi. Berlin Film Festivali’nde prömiyerini yapan ve İspanya’nın Oscar’ı sayılan Goya’da bu yıl En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo ödüllerini toplayan THE BOOKSHOP, cesaret, iyimserlik ve kitap sevgisine dair bir yapım.

4-Ayin

 Yönetmen: Ari Aster

Oyuncular: Gabriel Byrne, Alex Wolff, Toni Collette

Graham Ailesi'nin başı olan Ellen'ın ölümünün ardından başta kızı Annie ve ailenin diğer üyelerinin, Graham Ailesi'nin geçmişinde saklı, hiç bilmedikleri dehşetengiz sırları keşfetmeye başlamaları ve her gün biraz daha karanlıklaşan bu aile mirasından kurtulmak için verdikleri mücadele konu ediniyor.

5-Cumali Ceber 2

Yönetmen: Kamil Çetin

Oyuncular: Doğa Konakoğlu, Halil Söyletmez, Serkan Şengül, Esra İşgüzar, Emre Keskin

Cumali Ceber, büyük oğlu Cevher'e kız isteme hazırlığındayken, arsası dedesine ait olan mahalledeki huzurevinin yıkılacağını öğrenir ve mahalleliye bu yıkıma engel olacağının sözünü verir. Dedesi ise yıllar önce kendisine emanet ettiği köstekli saati geri getirmesi durumunda arsayı satmaktan vazgeçeceğini söyler ancak Çetin Enişte, Cumali'den gizli bir şekilde saati almış ve Pırıl'a hediye etmiştir. Saatin peşine düşen Cumali, dedesinin isteğini yerine getirmeye çalışırken Pırıl'a ilk görüşte aşık olmasıyla kendini garip bir maceranın ve aşkın içinde bulur.

6-Sevimli Tekneler

Yönetmen: Simen Alsvik, Will Ashurst

Oyuncular: Sampda Sharma, Marie Blokhus, Anderz Eide

Büyük bir fırtına sırasında Büyük Liman'dan çağrı alan genç kurtarma botu Elias, cesurca bir kurtarma operasyonu yapar ve başarısı karşısında kahraman ilan edilir. Elias Büyük Liman'da çalışmaya başlayabileceğini öğrendiğinde çok mutlu olur. Tüm arkadaşlarını geride bırakarak kendisine yeni bir hayat kuran Elias, Büyük Liman'ın sandığı kadar muhteşem bir yer olmadığını görür. Elias, burada yerel bir çetenin yasa dışı bir maden çıkardığını keşfeder ve bu yasa dışı operasyonu ortaya çıkarmak ister.

7-Sihirli Müze

Yönetmen: Martin Kotík, Inna Evlannikova

Oyuncular: Martin Dejdar, Ota Jirák, Jiri Labus

Hayattaki en büyük tutkusu bilgisayar oyunu oynamak olan Harvie cesur ve afacan bir çocuktur. En büyük hayali, sevdiği oyunda puan rekorunu kırmak ve birinci olmaktır. Bir gün babasının müdürü olduğu Kukla Müzesi'nin yıkılacağını öğrenince, arkadaşı Monica ve köpeği Jerry ile gizlice müzeye girerler. Ancak müzedeki her şey canlanınca, kendilerini bilgisayar oyunlarında bile görülemeyecek fantastik bir maceranın içinde bulurlar. Üç kafadar, sihirli müzede canlı kuklalar ve oyuncaklarla hayatlarının en güzel oyununu oynamaya başlarlar. Ta ki bazı kuklalar dünyayı ele geçirmeye çalışana kadar! Sihirli müzeyi ve tüm şehri kurtarmak zorunda olan Harvie ve dostları, artık unutulmaz bir maceraya yelken açmıştır.

8-Zohak

Yönetmen: Adem Uğur

Oyuncular: Erkan Çelik, Aslı Seda Kement, Abdullah Şekeroğlu

Cinlerin saldırılarından muzdarip insanlara yardımcı olmayı görev edinen Rüstem bir gün son derece tehlikeli bir cin tarafından cinnet geçirilir. Bu cinnetin sonu oldukça sarsıcı olacaktır. Bu cinnet esnasında altı yaşındaki kızı Canan’ın gözü önünde karısını öldüren Rüstem bu tehlikeli cini bir kutuya hapsedip gölün derinliklerine atar. Ancak işlediği cinayetin ağırlığına dayanamayan Rüstem yine kızının gözü önünde kendini öldürür. Aradan geçen uzun yıllar boyunca Rüstem'in kızı Canan bu travmayı içinde taşıyarak büyür. Semih'le nişanlanmış olan Canan evlilik hazırlığındayken lanet bir kez daha ona dadanacaktır. Arkadaşlarının göl kıyısında tesadüfen bulduğu kutuyu doğum günü hediyesi olarak Canan’a sunmaları sonucu hapsedildiği yerden kurtulan Zohak, Canan’a ve çevresindekilere musallat olur...



Kaynak: sinemakolektifi.com

DAHA FAZLA