Vizyonda bu hafta: 7 film birden görücüye çıktı

Vizyonda bu hafta: 7 film birden görücüye çıktı

Bu hafta birbirinden ilginç konulara sahip 7 film birden vizyondaki yerini aldı. İşte Sinema Kolektifi tarafından hazırlanan listede görücüye çıkan 7 yeni film...

Sinema Kolektifi bu hafta vizyona giren, birbirinden ilginç konulara sahip 7 filmi derledi.

İşte o filmler:

Nuri Bilge Ceylan'ın sekizinci filmi olan Ahlat Ağacı, Cannes Film Festivali'nde görücüye çıktıktan hemen sonra vizyona giriyor. Seyirciler tarafından merakla beklenen Ahlat Ağac dışında, Serra Yılmaz'ın yönetmenliğini yaptığı Cebimdeki Yabancı ikinci kez vizyona girerken, Diane Keaton ve Jane Fonda'nın başrolünde olduğu Kitap Kulübü filmi haftanın diğer öne çıkan filmi oluyor.

1-AHLAT AĞACI

Yönetmen: Nuri Bilge Ceylan

Oyuncular: Doğu Demirkol, Murat Cemcir, Bennu Yıldırımlar

Nuri Bilge Ceylan'ın sekizinci filmi Ahlat Ağacı, Cannes Film Festivali'nin ana seçkisinde yapılan gösteriminin ardından sinemalarda. Sinan oldum olası edebiyatla ilgili bir genç adamdır ve yazar olmak istemektedir. Anadolu'da doğduğu köye dönen genç adam kitabını bastıracak parayı bulmak için tüm enerjisini harcamaya başlar ancak babasının geçmişten kalan borçları başına dert olacaktır...

2-KİTAP KULÜBÜ

Yönetmen: Bill Holderman

Oyuncular: Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen

Hollywood’un en büyük yıldızlarından, Oscar ödüllü Jane Fonda ve Diane Keaton’ın başrolleri paylaştığı Kitap Kulübü'nde farklı nedenlerle de olsa aşka tövbe etmiş dört yakın arkadaş olan Diane (Diane Keaton); Vivian (Jane Fonda); Sharon (Candice Bergen) ve Carol (Mary Steenburgen)’ın yaşamları kurdukları kitap kulübünde Grinin Elli Tonu’nu okuduklarında baştan aşağı değişir. Alt üst olduğunu düşündükleri hayatlarının yeni bölümü, hayatlarının en iyi bölümüne dönüşecektir.

3-KASIRGADA VURGUN

Yönetmen: Rob Cohen

Oyuncular: Toby Kebbell, Maggie Grace, Ryan Kwanten

Bir kasırga tehdidi altında, fırsatçı suçlular bir ‘ABD Mint’ tesisine sızarak 600 milyon dolar çalar. Kasırga, 5. kategori bir fırtınaya dönüşünce çok iyi hazırladıkları planları ters gider ve yalnızca bir Maliye Bakanlığı temsilcisinin (Maggie Grace) bildiği kasa dairesi şifresine ihtiyaç duyarlar. Fakat temsilci, kendisine beklenmedik bir müttefik bulmuştur: Kasırgalardan korkan fakat hırsızların kaçırdığı kardeşini kurtarmaya kararlı bir meteoroloji uzmanı (Toby Kebbell). Meteoroloji uzmanı Will, bu adrenalin dolu, dur durak bilmeyen aksiyon ve gerilim yolculuğunda galip gelmek için fırtına bilgisini bir silah olarak kullanır.

4-CÜCE DEDEKTİF ŞERLOK

Yönetmen: John Stevenson

Oyuncular: Johnny Depp, James McAvoy, Emily Blunt

Sevimli cüceler Cino ve Jülyet’in sevilen bahçe cüceleri, Londra’da yepyeni bir macera için geri dönüyor. Cino ve Jülyet aileleri ve arkadaşlarıyla birlikte şehre ilk geldiklerinde en büyük istekleri yeni bahçelerini ilkbahar için hazır etmektir. Fakat, kısa bir süre içinde birinin Londra’nın dört bir yanındaki bahçe cücelerini kaçırdığını fark ederler. Cino ve Jülyet eve dönüp bahçelerindeki herkesin kaybolduğunu gördüklerinde aramaları gereken tek bir cüce vardır… Cüce Dedektif Şerlok. Ünlü dedektif ve Londra bahçe cücelerinin değişmez koruyucusu, olayı incelemek üzere yardımcısı Watson’la birlikte gelir. Bu gizem, cücelerimizi yeni bahçe süsleriyle buluşacakları ve şehrin keşfedilmemiş yerlerini keşfedecekleri eğlenceli bir maceraya sürükleyecektir.

5-DENİZ VE GÜNEŞ

Yönetmen: Barış Denge

Oyuncular: Burak Serdar Sanal, Şafak Pekdemir, Melissa Giz Cengiz

Babasının zorlamasıyla Nurperi ile mantık evliliği yapacak olan Deniz, İstanbul'daki Otilia konseri için Nurperi'nin yatıyla bir hafta öncesinden Burgazada'ya gelmişlerdir. Döndüklerinde evlenmeleri planlanmakta, babaları için de bu gezi bir tanışma fırsatı olarak görülmektedir. Deniz, tek başına katıldığı sualtı dalış aktivitesinde Güneş ile karşılaşır. Güneş'i işitme engelli sanan Deniz, iletişim için işaret dili öğrenip kullanınca, Deniz'i de işitme engelli sanacak Güneş ile aralarında benzersiz ve tarifsiz bir tutku oluşur. Deniz, servet kaygısı olan babası, Nurperi, Güneş ve Güneş'in gizli aşığı Doruk arasında kalbinin güçlü sesini duyurmak için mücadele etmelidir.

6-SÜRÜKLENİŞ

Yönetmen: Baltasar Kormákur

Oyuncular: Shailene Woodley, Sam Claflin, Jeffrey Thomas

Gerçek bir hikayeden uyarlanan “Adrift”, tanıştıktan kısa süre sonra birbirlerine aşık olan ve hayatlarının macerasına doğru yelken açan iki insanı anlatıyor. Hevesli denizciler okyanusa açılırlar fakat yolculukları doğrudan, tarihte görülmüş en büyük kasırga felaketlerinden birine doğru olacaktır. Kasırganın ardından kendine gelen Tami (Shailene Woodley); Richard’ın (Sam Claflin) ağır yaralandığını ve teknelerinin harabeye döndüğünü görür. Tami, kurtarılmak için hiçbir umudu olmadan, kendisini ve hayatı boyunca aşık olduğu tek adamı kurtarmak için gereken gücü ve kararlılığı kendinde bulmak zorundadır.

7-CİN-İ AYET

Yönetmen: Uğur Akünlü

Oyuncular: Kemal Uçar, Fulden Akyürek, Arda Esen

Salih, yalnız yaşayan, hayatını cinlerle mücadeleye adamış bir adamdır. Henüz küçük bir çocukken annesine musallat olan ve ailesini katleden ifritten intikam almak için elinden gelen her şeyi yapan Salih, kendisini, kurallarını İfrit ordusunun padişahı Se'nik'in belirlediği bir lanetin içinde bulur. Salih, bir yandan ailesinin intikamını almak isterken, o zamana kadar varlığından haberdar olmadığı kardeşi Serpil'i de bu lanetten korumak zorundadır.



Kaynak: sinemakolektifi.com

DAHA FAZLA