VİDEO | Kadın oyuncular tacize karşı birleşiyor: Adını koyun, lanetleyin, duyurun

VİDEO | Kadın oyuncular tacize karşı birleşiyor: Adını koyun, lanetleyin, duyurun

Geçtiğimiz haftalarda ABD'li yapımcı Harvey Weinstein'ın çok sayıda kadın oyuncuya cinsel tacizde bulunduğu ortaya çıkmış ve bu gündem Hollywood'da günlerce tartışılmıştı. Tacize uğrayan oyuncular seslerini birleştirme kararı aldı.

Geçtiğimiz haftalarda ABD'li yapımcı Harvey Weinstein'ın çok sayıda kadın oyuncuya cinsel tacizde bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Taciz edilen isimlerin konuşmaya başlamalarının ardından ise Weinstein hakkında soruşturma başlatılmış ve Oscar olarak bilinen Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nden ihraç edilmişti.

Weinstein'ın taciz ettiği isimlerden biri olan oyuncu Rose McGowan, Detroit, Michigan'daki Kadınlar Konvansiyonu'nda bir konuşma yaparak kadınlara seslendi. 

Rose McGowan kadınlara birlik çağrısı yaptığı konuşmasında şunları söyledi: "Bunun gerçekleşmesi için çok uzun zamandan beri bekliyoruz, artık daha fazla beklememize gerek kalmadı. Çünkü biz başardık, bunu biliyorum. Kızkardeşlerim, dostlarımız, erkek kardeşlerimiz, biz bir ulus değiliz, biz bir ülke değiliz, biz hiçbir bayrağa ait değiliz. Bizler kadın dünyasıyız ve kükrediğimizi duyacaksınız. Buraya, bize bir hiç olduğumuzu söyleyenlere, bizi aşağı görenlere, taciz edenlere karşı ses olmaya geldim. Artık sona erdi. Adını koyun, lanetleyin, duyurun. Sesimizi birleştirmek, kendimiz, kızkardeşlerimiz ve dünyamız için doğru olanı yapmak üzere bana, bize katılın."