Vergi müfettişi binlerce liralık rüşvet alırken yakalandı

Vergi müfettişi binlerce liralık rüşvet alırken yakalandı

Vergi denetim müfettişi rüşvet alırken suç üstü yakalandı.

İstanbul’da görevli bir vergi denetim müfettişi, hakkında vergi soruşturması bulunan bir iş adamıyla anlaştığı 2 milyon liralık rüşvetin 250 bin lirasını alırken suçüstü yakalandı. Vergi müfettişi ile rüşvet veren şirket yetkilisi 2 kişi tutuklandı. 

Kimliği saklı tutulan bir kişi polisi arayarak, bir vergi müfettişinin, hakkında vergi incelemesi bulunan bir inşaat şirketinin yöneticisinden rüşvet alacağını ihbar etti. Yapılan çalışmalarda rüşvetin Eyüpsultan ilçesindeki bir işyeri önünde verileceğini tespit eden polis 10 Mart'ta belirlenen adresteki şirket binasından çıkan vergi müfettişi D.Y. adlı şüpheliyi belirleyerek operasyon gerçekleştirdi. 

Vergi soruşturmasından kurtulmak için şirket yöneticisi F.T.'nin vergi müfettişi D.Y. ile 2 milyon lira karşılığında anlaştığı, bu anlaşma çerçevesinde vergi müfettişine paranın 250 bin lirasını vermek için bir araya geldiği öğrenildi.

El konulan 250 bin liranın ise ön ödeme olduğu iddia edilirken,  şüpheliler 13 Mart tarihinde adliyeye sevk edildi. Rüşvet aldığı ileri sürülen müfettiş D.Y. ve şirket yetkilisi F.T. ile B.O. adlı kişiler tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İHA)