Venezuella ABD ambargosunu kripto para ‘Petro’ ile kıracak

Venezuella ABD ambargosunu kripto para ‘Petro’ ile kıracak

Venezuela kripto parası Petro, alışverişlerde kullanılabilecek, para yerine kullanılabilecek ve diğer kripto paralarla takas edilebilecek. 

İleri-Dış Haberler

Venezuela Devlet Başkanı Nicolás Maduro Salı günü resmi olarak Venezuela kripto parası Petro’yu, ulusal ve uluslar arası pazara tanıttı. 

Kripto para Petro Venezuela devleti tarafından ekonomik ablukayı kırmak, yabancı yatırımı özendirmek ve yeni bir para sistemi yaratmak için oluşturuldu. 

Böylece dijital maden arama, finansal ve ticari anlaşmaları içeren bir izne tabi tutuldu. 

“Birlikte tarihi inşa etmemiz mümkün. Biz dünyanın teknoloji alanındaki öncüleriyiz” diyen Maduro ardından beş bin sanal madencinin maden aramaya izin veren ruhsatlarını onayladı.

‘ZİRVEYE OYNUYORUZ’

Devlet Başkanı Maduro, Petro’nun tanıtımından sonra geçen 20 saatte ön satışlarda 4.777 yuanlık talep aldıklarını; bunun da 596 milyon euro ve 735 milyon dolara tekabül ettiğini dile getirerek “Zirveye oynuyoruz” diye belirtti.

Etkinlik zarfında çeşitli uluslar arası şirketlerle protokoller imzalandı. Maduro bu durumu “Petro’nun dünya çapındaki platformlarda kullanımı konusunda iki temel anlaşma imzaladık; bu vesileyle bize güvendikleri için Zeus ve NEM şirketlerine teşekkür ediyoruz” sözleriyle açıkladı.

Projenin Kontrolörü Carlos Vargas dijital madenlerin teçhizatını tanıttıktan sonra “makinelerin üretiminin Çin’de montajının ise Venezuela’da yapıldığını” dile getirdi.

Dünyada var olan 1500 madenden farklı olarak Petro, Ayacucho bölgesindeki 5342 milyon destekleyici varille dünyadaki tek örnek olma konumunda. 

Pazartesi gecesi Başkan Yardımcısı Tareck El Aissami, bu kripto paranın satın alımı ve ticari alandaki kullanımını tanıttı. Bu belge bir kitle oluşturmak için çeşitli dillere çevrildi. 

Kaynak: https://www.telesurtv.net/news/lanzamiento-del-Petro-al-mercado-nacional-e-internacional-20180220-0050.html