Venezuela'dan Trump'a 'sosyalizm' yanıtı: Eğer dünyada yoksulluk varsa sebebi kapitalizm

Venezuela'dan Trump'a 'sosyalizm' yanıtı: Eğer dünyada yoksulluk varsa sebebi kapitalizm

Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, ABD Başkanı Trump'ın Venezuela'yı ve sosyalizmi hedef alan açıklamalarına, "Eğer dünyayı yoksullukla, açlıkla ve eşitsizlikle cezalandıran bir sistem varsa bu kapitalizmdir!" şeklinde yanıt verdi.

Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, BM Genel Kurulu için geldiği New York'ta, ABD Başkanı Donald Trump'ın Venezuela'daki sosyalist hükümeti hedef alan açıklamalarına yanıt verdi. 

Trump, Venezuela'yı tehdit ederek, "Venezuela'da Maduro rejimi refah içerisindeki bir ülkeyi yoksulluğa sürüklemiştir. Maduro, felakete sürüklenen rejimini kurtarmaya çalışmaktadır. Buna seyirci kalamayız. Sorumlu bir komşu olarak amacımız Venezuela halkının özgürlüklerine ve demokrasiye kavuşmaları olmalıdır. ABD, rejimin hesap verebilmesi için bazı adımlar atmıştır. Daha fazlasını da atmaya devam edeceğiz. Baskı rejimi devam ederse yeni adımlar atmaya hazırız. Venezuela'daki sorun sosyalizmin kötü uygulanması değildir, sosyalizmin bağlılıkla uygulanmasıdır." açıklamasında bulunmuştu. 

"TRUMP, BARIŞIN EVİNE SAVAŞI KONUŞMAYA GELDİ"

"Trump kendisi için para kazanırken Venezuela 22 seçim yaptı" diyen Arreaza açıklamasında, "Trump, barışın evinde (BM) savaşı, ablukayı ve istilayı konuşmaya geldi" ifadelerini kullandı. Trump'ın açıklamalarını reddettiklerini belirten Arreaza, "Venezuela bir barış toplumudur" dedi. 

Venezuela'ya yönelik ambargolara değinen Arreaza, tek taraflı zorlayıcı tedbirlerin BM şartlarının ihlali olduğunu belirterek, "Venezuela'da demokratik sosyalizmi inşa etme hakkımız var" dedi. 

"EĞER DÜNYADA YOKSULLUK VARSA SEBEBİ KAPİTALİZM"

Trump'ın Venezuela'daki bolivarcı devrime ve sosyalizme yönelik hakaretlerine yanıt veren Arreaza, "Eğer dünyayı yoksullukla, açlıkla ve eşitsizlikle cezalandıran bir sistem varsa bu kapitalizmdir" ifadelerini kullandı. 

Venezuela toplumuna ve kurumlarına saygı gösterilmesini isteyen Arreaza, "Trump, 'dünya başkanı' değil. Her ülkenin hükümetinin, hangi yönetim sistemini istiyorsa onu geliştirmeye hakkı var" dedi.