Venezuela'da diyalog arayışı: Maduro çağrı yaptı

Venezuela'da diyalog arayışı: Maduro çağrı yaptı

Devlet Başkanı Nicolas Maduro başkent Caracas'ta yürüttüğü seçim kampanyasının kapanışında yaptığı bir konuşmada muhalefete çağrı yaptı. Maduro konuşmasında “Pazar gününden itibaren Venezuela'da halk egemenliğinin yeni bir dönemi başlayacak” dedi.

Venezuela Devlet Başkan Maduro, 30 Temmuz Pazar günü yapılacak seçimlerden önce Caracas'ta yüzbinlerce hükümet destekçisinin katıldığı mitingde yaptığı konuşmada muhalefete çağrı yaparak, Ulusal Kurucu Meclis için bir anlaşma ve barış masası oluşturma teklifi yaptı. Maduro, çağrının karşılık bulması için Kurucu Meclis'in bir birlik çağrısı yapması gerektiğini de söyledi. Maduro bu çağrısıyla birlikte, önceki açıklamalarında bahsetmiş olduğu, “Mağduriyetlerin Onarılması İçin Adalet ve Hakikat Komisyonu” önerisini de yineleyerek, "Bu komisyonla birlikte tüm suçlular cezasını bulacak ve adalet sağlanacak." dedi. 

Başkan Maduro yaptığı konuşmada, seçimlerden sonra bütün Venezuelalıların, Bolivar'ın Özgürlük Ordusu zamanında tohumları ekilen ulusal egemenlik fikrini koruma imkanına sahip olacaklarını söyledi. Halkın ulusal egemenliğini koruyacağına olan inancını tekrarlayan Nicolas Maduro, ülkenin dönüşümünde Simon Bolivar'ın fikirlerini kılavuz edinen Hugo Chavez'in de bunu gösterdiğini belirtti. 

“HALK YENİ BİR SAYFA YAZACAK!”

Venezuela başkanı 30 Temmuz Pazar günü yapılacak seçimlerde elde edilecek zaferin önemine vurgu yaptığı konuşmasında, “Bugün ülkemizin tarihi için önemli bir momentteyiz, gençler, anneler, erkekler, son askerine kadar İspanyol imparatorluğuna direnen Özgürlük Ordusu'yla aynı kaderi paylaşma imkanına sahibiz. Venezuela halkı bir bütün olarak ülkenin tarihinde yeni bir sayfa yazacak ve pazar gününden itibaren Venezuela'da halk egemenliğinin yeni bir dönemi başlayacak.” dedi.