Veliler isyan etti: İmam Hatip kapatılsın Anadolu Lisesi istiyoruz

Veliler isyan etti: İmam Hatip kapatılsın Anadolu Lisesi istiyoruz

İstanbul Sahrayıcedit'te veliler, çocuklarını İmam Hatip'e göndermek istemedikleri için kampanya başlattılar.

İstanbul'da mahallelerinde bulunan Anadolu İmamHatip Lisesi'nin Anadolu Lisesi olması için mücadele eden veliler imza kampanyası başlattı.

Semtlerindeki Anadolu imamhatip lisesinin Anadolu lisesi yapılmasını isteyen Sahrayıceditliler, seslerini duyurmak için 17 Mart Cumartesi günü saat 15.00'de bir basın açıklaması düzenleyecek. 

Sahrayıceditli velilerin talepleri şöyle:

Gözcübaba Anadolu İmamhatip Lisesi'nin, Gözcübaba Anadolu Lisesi olması, 

Melahat Akkutlu Ortaokulunun ilkokul olması,

Semiha Şakir İlkokulu'nun ortaokul olması.

Mahalle sakinleri bir de "SAHRAYICEDİT ANADOLU LİSESİ İSTİYOR. SESİMİZ OLUN ANADOLU LİSEMİZ OLSUN" başlığıyla change.org'da imza kampanyası da başlattı.

Kampanya metni şu şekilde:

"Sahrayıcedit Mahallemizde, Anadolu Lisesi ve Meslek Lisesi bulunmamakta, fakat İmam hatip Lisesi iki tanedir. Mahalleliler olarak, muhtarlığımızla birlikte, Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, Sağlık Meslek Lisesi gibi taleplerimiz olmasına rağmen, sadece İmam Hatip lisesi mevcuttur. Ne yazık ki, bu liseye de mahallemizden kayıt %10 civarındadır ve başka ilçelerden öğrenci gelmektedir. Bu yüzden, mahallemizin çocukları, mahalle dışında ya da özel okullarda okumakta, bu da aile bütçelerine, özel okul ücreti ve ulaşım yükü bindirmektedir.

Bu nedenle bölgemizde, büyük ihtiyaç olan ANADOLU LİSESİ isteğimizin, mahallemizde iki tane olan İmam Hatip liselerinden biri olan ve İmam Ramiz Sokak'ta yenilenen Gözcübaba Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin dönüştürülerek, yeni eğitim-öğretim yılında GÖZCÜBABA ANADOLU LİSESİ olarak karşılanmasını talep ediyoruz."

DAHA FAZLA