Veliler 4 yıldır bitmeyen tadilata isyan etti

Veliler 4 yıldır bitmeyen tadilata isyan etti

Beykoz’da bulunan tarihi Ahmet Mithat Efendi İlkokulu’nun velileri 4 yıldır bitmeyen restorasyon çalışmalarına tepki gösterdi. Basın açıklaması yapan veliler ‘derhal okulumuza geçmek istiyoruz’ dedi.

İstanbul Beykoz’da bulunan tarihi Ahmet Mithat Efendi İlkokulu İstanbul İl Özel İdaresi tarafından 24 temmuz 2013 tarihinde restorasyon çalışması kapsamında tadilata alındı. Okulda eğitim gören öğrenciler geçici olarak Barbaros Hayrettin Paşa Su Ürünleri Meslek Lisesi’nin prefabrik atölye binasına  taşındı. Ancak aradan 4 yıl geçmesine rağmen restorasyon bitmeyince veliler harekete geçerek eylem düzenledi. 

2017 yılında tekrar okullarına dönen öğrenciler bu kez de bahçe düzenlemesi var denilerek okullarından ayrılmak zorunda bırakıldı.

Bugün konuya ilişkin bir basın açıklamasında bulunan veliler, “4 yıldır Ahmet Mithat Efendi İlkokulu’nun tadilatı bitmemiş öğrenci ve velilerimiz çile çekmiştir. Artık tahammülümüz kalmadı. Yetkililerin artık olumlu bir yanıt vermesini istiyoruz” dedi.

‘GÖÇEBE EĞİTİM GÖRÜYORLAR’

Okulda okuyan öğrencilerin 4 yıldan fazla bir süredir prefabrik okullarda ya da başka okullarda eğitim almak zorunda kaldıklarının belirtildiği açıklamada, 

“O tarihten bu yana okulda eğitim hayatına başlayan çocuklar kendi okullarından, sınıf ve sıralarından uzakta başka okullara sıkıştırılarak göçebe bir eğitim görmektedir.

LAĞIM KOKUSUNDA EĞİTİM

2013-2014 bahar döneminde çocukların okularına dönebileceği vaadine rağmen hiçbir ilerleme kaydedilmemiştir. O Dönem öğrenciler geçici olarak Barbaros Hayrettin Paşa Su Ürünleri Meslek Lisesi prefabrik atölye binasına  taşınmış, her gün taşan lağım kokusundan geçilmeyen binada çocuklar eğitim görmek zorunda bırakılmıştır” dendi.

BU KEZ DE BAHÇE DÜZENLEMESİ

Bahçe düzenlemesi yapılacağı gerekçesiyle çocukların bu kez de İshakağa Ortaokulu ve İshakağa İmam Hatip Ortaokulu olarak kullanılan binaya gönderildilerinin ifade edildiği açıklamada 

öğrencilerin akşam saatlerinde okuldan çıkmak zorunda kaldıkları ve eğitim hayatlarının büyük derecede etkilendiği belirtildi.

‘NE ZAMAN BİTECEĞİ BELİRSİZ’

Açıklamada şunlar kaydedildi:

 “Hafta içi en erken 19.00’da evde olan bir ilkokul öğrencisinin ödevlerini yapacak, sınavlarına çalışacak zamanı kalmamıştır. İlkokul öğrencilerinin çıkış saatlerinin çok geç olması ve okulun işlek bir caddenin üzerinde olması göz önünde bulundurulduğunda güvenlik zaafiyetlerine elverişli bir durum ortaya çıkmıştır. Söz verilen bir aylık süreye rağmen hala bahçe düzenlemesi bitmemiştir. 

Bahçe düzenlemesi için yapılan taşların zor olması, hemen ulaşılamaması, okulun demirlerinin saray demirleri gibi olması gerektiği sebebiyle uzun süre harcanması tadilat süresinin uzamasına neden olmuştur ve şu anda da ne zaman biteceği konusu belirsizdir.”

TENEFÜS SÜRESİ 5 DAKİKAYA DÜŞÜRÜLDÜ

Veliler okula giriş çıkış saatlerini azaltacağı düşüncesiyle okul idaresinin teneffüs saatlerini 10 dakikadan 5 dakikaya indirdiğini bu durumun da çocuklar için büyük sıkıntılar ortaya çıkardığını söyledi.

“Elbetteki tarihi olan okulumuzun tarihi dokusuna uygun olan bir restorasyon çalışması yapılması bizim de desteklediğimiz bir şeydir” denilen açıklamada şöyle devam edildi:

“Fakat 4 yıldır tamamlanamayan restorasyon yeterince mağduriyet yaratmıştır. Okulun düzenlemesi Anıtlar Kurulu’na bağlı değildir. Bahçe düzenlemesi için başlatılan tadilat süresinin bu kadar uzatılmasının keyfi olduğunu düşünüyor ve buna sebep olan herkesin hesap vermesini yetkili makamlardan talep ediyoruz. Artık derhal okulumuza geçmek istiyoruz”

 

 

DAHA FAZLA