Ziyapaşa İlkokulu'nda erkek öğrenciye taciz girişimi

Ziyapaşa İlkokulu'nda erkek öğrenciye taciz girişimi

Ziyapaşa İlköğretim Okulu’na giren bir şahsın 7-8 yaşlarındaki bir erkek öğrenciye cinsel istismar girişiminde bulunduğu öne sürüldü.

İstanbul Çağlayan'da bulunan Ziyapaşa İlköğretim Okulu’nda bir erkek öğrenciye cinsel istismar girişiminde bulunulduğu iddia edildi.

Geçtiğimiz günlerde okul çıkış saatinde öğrencisini almak istediğini söyleyerek okul içerisine giren 20 yaşlarında bir şahıs okul tuvaletinin bulunduğu bölümde 7-8 yaşlarında bir erkek öğrenciye taciz girişiminde bulunduğu esnada tuvalete gelen bir başka veli tarafından yakalandığı iddiası üzerine durum okul müdürüne iletildi. 

Okul müdürünün durumu semt karakoluna bildirmesi üzerine okula polis çağrıldı, durum savcılığa taşındı.

SERBEST BIRAKILDI

Cinsel istismarla suçlanan şüpheli, tuvalete çocuktan sonra girdiğini, ellerini yıkadıktan sonra çıktığını ifade ederken, mağdur sıfatıyla savcıya ifade veren tarafın şikayetçi olması üzerine kamera kayıtlarını inceleyen savcı, çocuğun ifadesinin yetersiz olduğunu söyleyerek şüphelinin 25 saniyeden az süre tuvalette kaldığını, bu sürenin fiili işlemesi için yeterli olamayacağını gerekçe göstererek şüpheli şahsı adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

“OKULLARA BÜTÇE AYRILMADIĞI İÇİN GÜVENLİK EKİPMANI YETERSİZ”

İleri Haber'e konuşan veliler, okul girişinde güvenlik açığının bulunduğunu, turnike, XR cihazı, el dedektörü gibi güvenlik önlemlerinin alınması isteklerini okul yönetimine ilettiklerini, okul yönetiminin ise bütçelerinin bu ekipmanlara sahip olmaya yetersiz olduklarını kendilerine bildirdiklerini söylediler.

DOSYAYA GİZLİLİK KARARI

Konu ile ilgili bilgi almak için gittiğimiz semt karakolunda emniyet yetkilileri dosyaya gizlilik kararı getirildiğini söyleyerek konu hakkın bilgi vermedi.

Okul Müdürü yaptığı açıklamada, güvenlik görevlisi sayısının artırıldığını ve her öğrenciye öğrenci kimlik kartı yaptırılacağını, pazartesi günü itibariyle okula girişlerin kimlik kartıyla sağlanacağını, kimliksiz hiçbir öğrencinin içeriye alınmayacağını bildirdi.

DAHA FAZLA