Vekillere dişçi kıyağı

Vekillere dişçi kıyağı

Milletvekilleri ve yakınları için sekiz olarak belirlenen diş implant hakkı, her bir çene için altı olmak üzere 12'ye çıkarılıyor.

TBMM Başkanlık Divanı 2018 yılının ilk Başkanlık Divanı toplantısını bugün yapıyor. Meclis Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında toplanan Başkanlık Divanı gündeminde 7 ana başlık var.

“Milletvekillerine, yasama organı eski üyelerine, dışarıdan atandıkları bakanlık görevi sona erenlere, tedavi yapılmasına dair yönetmelik değişikliği” yapılmasına dair yönetmelik taslağına göre, tedavi yardımı artışını 2019'dan itibaren ödemeleri Tüketici Fiyat Endeksi'ne (TÜFE) bağlanacak.

T24'ten Hülya Karabağlı'nın aktardığına göre; tedavi yardımlarındaki artışlar, bugüne kadar TBMM Başkanlık Divanı'nda kararlaştırılıyordu. Yönetmelikteki değişiklikle, milletvekillerinin diş, göz ve işitme cihazı başta olmak üzere tedavi giderleri için, "Belirlenen bu tutarlar 1 Ocak 2019'dan itibaren TBMM Başkanlık Divanı kararına gerek kalmaksızın Türkiye İstatistik Kurumu'nca her yıl açıklanan TÜFE oranında artış sağlayarak kurumca karşılanır" hükmü getiriliyor.

VEKİL VE YAKINLARI İÇİN 120 MİLYON LİRA ÖDEME

TBMM'de yeni ve eski milletvekilleri ve 'bakmakla yükümlü oldukları yakınlarının' sayısı 11 bin 45. TBMM yönetimi diş tedavileri dahil tüm sağlık ve tedavi giderleri için bir önceki yıl yaklaşık 120 milyon TL ödeme yaptı.

İMPLANT KIYAĞI

Başkanlık Divanı tedavi giderlerinin artırılmasında bugün son bir kez karar alacak. Yönetmelikte yapılan değişikliğe göre milletvekilleri ve yakınları için sekiz olarak belirlenen diş implant hakkı, her bir çene için altı olmak üzere 12'ye çıkarılacak. Diş tedavisinde kullanılan kemik içi implant malzeme (implant gövdesi, iyileşme başlığı ve daimi başlığı) için bin lira ödenecek. Muayene ve hizmet bedeliyle bu rakam implant başı 2 bin-3 bin lira arasında değişiyor. Vekil veya yakınının 12 implant yaptırması halinde 36 bin lira ödeme yapılacağı hesaplanıyor.