Vatan Partisi'nden istifa eden il başkanı: Oyum HDP’ye

Vatan Partisi'nden istifa eden il başkanı: Oyum HDP’ye

Perinçek'in 'HDP'yi kapattıracağım' açıklamasına tepki gösteren Vatan Partisi Diyarbakır İl Başkanı Selahattin Gönül istifa etti.

Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek’in HDP'yi 'terör örgütü olarak' nitelendirerek, cumhurbaşkanı seçilmesi halinde kapattıracağını söylemesine partisinin Diyarbakır, il örgütünden tepki geldi.

Vatan Partisi Diyarbakır İl Başkanı Selahattin Gönül tepkisini 'HDP'ye oy veren 6 milyon insan PKK'li ise bizler de PKK'liyiz' sözleriyle dile getirmişti.

Bugün partilerinin il binasında kameraların karşısında geçen Selahattin Gönül, Diyarbakır, Batman ve Kızıltepe yönetimlerinin Vatan Partisi'nden istifa ettiklerini açıkladı. Gönül, "Tek bir kişi hariç hepsi topluca istifa etti" dedi ve "Bu ülkenin barışa ihtiyacı var, savaşa değil. Sen 6 milyon oy almış bir partiyi kapatma lüksün yok. Biz kirli siyaset istemiyoruz" diye ekledi.

Perinçek’in açıklamasının kabul edilir olmadığını belirten Gönül, oyunu HDP’ye vereceğini söyleyerek “Vicdanım şimdi rahat” ifadelerini kullandı.