Valilikten, Şişecam işçilerine engelleme

Valilikten, Şişecam işçilerine engelleme

Lüleburgaz’dan, Tuzla’da bulunan Şişecam Genel Merkezi’ne yürüyen Şişecam işçilerine Tekirdağ Valiliği tarafından, il sınırları içerisine giriş yasağı konduğu bildirildi. Bunun üzerine, işçiler Pazartesi gününe kadar il sınırında kalma kararı aldı.

Kıklareli Paşabahçe Cam Fabrikası'ndan çıkartılan ve Lüleburgaz ilçesinde bulunan Kristal-İş Sendikası Trakya Şubesi önünde günlerdir direnen 90 Şişecam işçisiTuzla'da bulunan Şişecam Generl Merkezi'ne yürüyor.

Önceki gün Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde başlayan yürüyüşte, bugün Tekirdağ İl Sınırı’nda bulunan Büyükkarıştıran beldesine kadar gelen işçilerin bulunduğu bölgeye kolluk kuvvetleri tarafından barikat kuruldu.

Kolluk kuvvetlerini tarafından yapılan açıklamada, işçilerin Tekirdağ Valiliği’nin kararıyla Tekirdağ İl Sınırı’ndan içeri girmelerine izin verilmeyeceği söylendi.

"PAZARTESİ'YE KADAR BURADAYIZ"

Bu gelişmeyi kendi aralarında değerlendiren işçiler ise yürüyüşe devam etmek istiyor. İşçiler, Pazartesi gününe kadar Büyükkarıştıran'da kalma kararı alırken; sonrasında ne yapılacağı Pazartesigünü belli olacak.