Valilik, IŞİD sanığının konferansını iptal etti

Valilik, IŞİD sanığının konferansını iptal etti

IŞİD sanığı Halis Bayancuk'un Ankara'da vereceği konferans valilik kararıyla iptal edildi. 

IŞİD'in Türkiye sorumlusu olduğu suçlamasıyla tutuklanan ancak sonrasında serbest kalan Halis Bayancuk'un 26 Şubat 2017 tarihinde Ankara Etimesgut’ta vereceği konferans valilik tarafından iptal edildi.

'SİZ BEKLEYİN!' TEHDİDİ!

Konuya ilişkin bir video yayımlayan Halis Bayancuk, Ankara Valiliği’nin iptal kararını okuyup bunu bir 'tehdit' olarak gördüklerini söyledi. 

Halis Bayancuk, "Siz de bekleyin, biz de bekliyoruz. Allah’ın vaadi mi haktır, yoksa sizin boş tehditleriniz mi gerçektir. Bunu hem dünyada hem de ahirette hep beraber göreceğiz" dedi. 

HALİS BAYANCUK KİMDİR?

'Ebu Hanzala' kod adını kullanan Halis Bayancuk, 'tevhidecagri.com', 'islamietudler.com', 'islamdaveti.com', 'tevhiddersleri.com' isimli internet sitelerinde yayınlanan video mesajlarında yer alan cihat propagandası ve IŞİD'e destek açıklamalarıyla gündeme geldi. 14 Ocak 2014 yılında 'El Kaide' operasyonunda tutuklanan Bayancuk, aynı yılın kasım ayında 'denetimli serbestlik' uygulamasıyla serbest kaldı. Yine 24 Temmuz 2015 yılında bu sefer 'IŞİD' operasyonunda gözaltına alınan Bayancuk, 24 Mart 2016 tarihinde yine tahliye edildi.