Vali Kutlu Aktaş İlkokulu velileri okullarının tam gün yapılmasını istemiyor

Vali Kutlu Aktaş İlkokulu velileri okullarının tam gün yapılmasını istemiyor

İzmir Balçova’da bulunan Vali Kutlu Aktaş İlkokulu velileri okullarının tam gün yapılmasını istemiyor. Veliler okul önünde bir araya gelerek basın açıklaması okudu, tam gün uygulamasını protesto etti.

İzmir Balçova Vali Kutlu Aktaş İlkokulu bakanlık tarafından 2017-2018 öğretim yılında tam gün uygulamasına geçirilecek.

Okul velileri ise bakanlığın ani karar değişiklikleri yaptığını okulun mevcut durumunun buna uygun olmadığını belirtiyor.

YETERLİ DERSLİK YOK

Okulda çocuğunu okutan bir velinin verdiği bilgiye göre, Okulda tam gün eğitim için yeterli derslik yok. Okulda 26 derslik ve 36 öğretmen var. Bu durumda 10 öğretmen norm fazlası durumuna düşmüş oluyor. Tam gün uygulaması ile 200 öğrenci diğer sınıflara dağıtılacak. Bu durumda Sınıf mevcutları 40-45 kişi olacak.

‘OTURMA EYLEMİ YAPACAĞIZ’

Konuyla ilgili konuştuğumuz bir veli tam güne karşı olmadıklarını ancak kademeli bir geçiş talep ettiklerini belirterek, “Biz tam güne geçişe karşı değiliz ama kademeli geçilsin istiyoruz. Derslikler çoğaltılarak 10 öğretmenimiz mağdur edilmeden çocuklarımız kendi öğretmenleri ile derslerine devam etsinler istiyoruz. 

Valiliğe giderek dilekçemizi vermek istedik ama kabul etmeyerek bizi Milli Eğitim Müdürü’ne yönlendirdi. Önümüzdeki hafta oturma eylemi yapmayı düşünüyoruz. En son Yargıtay’a kadar gideceğiz” dedi.

Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği İzmir Şube Başkanı Orhan Yüce velilerin de katılımıyla okul önünde bir basın açıklaması okudu.

Konuyla ilgili 926 imza topladıklarını belirten Yüce, “Eğer bir hükümet bakan değiştirir gibi müfredatı, kitapları, öğretmenleri ve okulları değiştiriyorsa bu değişimden nitelikli eğitim çıkmaz. Ne yazık ki son yıllarda yapılan da budur. Her bakan kendine göre bir şeyler değiştiriyor. Hala kitabı bulunmayan dersler, öğretmeni olmayan sınıflar, okula gidemeyen çocuklarımız var. Milli Eğitim Bakanı ve hükümetin bunlara çözüm araması gerekirken, bu değişimleri yapmasını doğru bulmuyoruz” diye konuştu.

‘VELİLER OLARAK UYGUN BULMUYORUZ’

Bu değişimden birçok okul  gibi Vali Kutlu Aktaş İlkokul’unun da etkilendiğini söyleyen Yüce “Biz öğrenci velileri olarak okulumuzda tam gün uygulamasını uygun bulmuyoruz. Bu uygulama çocuklarımızın eğitimini olumsuz etkileyecektir. Bu biliniyorken Milli Eğitim Bakanlığı neden böyle bir uygulamaya geçmektedir.” dedi.

Yüce şu ifadeleri kullandı:

“Zaten dört yıl olan ilkokulda çocuklarımız yeni arkadaşlıklar kurmuşken öğretmenlerine yeni yeni alışmışken sınıf değiştirmeleri, arkadaş ve öğretmen, değiştirmelerinin eğitimlerini olumsuz etkileyeceği aşikardır.

Eğer uygulamaya geçilecekse, ya yandaki okul ilkokula dönüştürülmeli ya da kademeli olarak tam güne geçilmelidir. Bu taleple topladığımız 926 imzayı valiliğe vereceğiz, bir örneğini de Milli Eğitim Bakanlığına göndereceğiz. Talebimizin dikkate alınacağınızı umuyoruz. Alınmazsa çocuklarımızın nitelikli eğitim hakkı için demokratik taleplerimizi sürdüreceğimizi ifade ediyoruz”

DAHA FAZLA