Vali duyurdu: IŞİD’in ‘tarım bakanı’ Kayseri’deymiş, çiftçilik yapıyormuş

Vali duyurdu: IŞİD’in ‘tarım bakanı’ Kayseri’deymiş, çiftçilik yapıyormuş

IŞİD’in ‘tarım bakanı’ olduğu belirtilen militanı Kayseri’de çıktı. Olayı duyuran Kayseri Valisi “Adam burada çiftçilik yapıyormuş” dedi.

Kayseri merkezli iki ilde cihatçı terör örgütü IŞİD’e yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında çetenin sözde "tarım bakanı"nın da olduğu 10 kişi gözaltına alındı.

AA’da yer alan habere göre Kayseri'nin Develi ilçesi ile Gaziantep'te belirlenen adreslere operasyon düzenlendi. Develi'de, tarım işçilerini örgüte kazandırmaya çalıştığı öne sürülen örgütün sözde "tarım bakanı" Tarık A.'nın da aralarında olduğu 9, Gaziantep'te de 1 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların jandarmadaki işlemleri sürüyor.

VALİ DUYURDU

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, gazetecilere yaptığı açıklamada, IŞİD’in sözde “tarım bakanının” gözaltında olduğunu söyledi.

Vali Kamçı, şunları kaydetti:

‘ADAM BURADA ÇİFTÇİLİK YAPIYORMUŞ’

"Adamların, tarım işleriyle uğraşan sözde bakanı. Bizim buraya geliyor ve çiftçilikle uğraşıyor. Hücresel evlerin Kayseri'de olduğunu düşünmüyoruz. Her an her şeyin olabileceği düşüncesindeyiz. Burada DEAŞ'lıları yakalıyoruz. Buraya gezmeye ya da tatil yapmaya gelmiyorlar. Bir art niyetle geliyorlardır. İki, üç gün öncesinde yine emniyetimiz, aldığımız güzel bir istihbaratın neticesinde yine önemli kişileri yakaladı. Şu anda gözaltındalar, sorgulamaları devam ediyor.”