Vahşet: 292 timsahı intikam için katlettiler!

Vahşet: 292 timsahı intikam için katlettiler!

Bir kişinin timsah tarafından öldürüldüğünü gerekçe gösteren köylüler çiftliği basarak 292 timsahı pala, çekiç ve baltalarla vahşice katletti.

Endonezya'nın Sorong bölgesindeki Aimas köyünde bulunan timsah çiftliğindeki bir timsah civardaki köylülerden birini öldürdüğü gerekçesiyle köylüler çiftliği bastı. 292 timsahı pala, çekiç ve baltalarla öldürdü.

Timsah katliamını gerekçe sunulan olayın, 48 yaşındaki bir köylünün hayvanlarına ot toplama için timsah çiftliğine girdiği, ardından da timsah saldırısında öldüğü gösterildi. Bunun üzerine köylüler timsah çiftliğini bastı. Köylülerden Enoas Barmala, timsahların öldürülmesini savunurken, "Bence bizim yaptığımız gayet doğruydu. Bu hayvanların köye bu kadar yakın bir yerde tutulması yanlış" ifadelerini kullandı.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre Aimas Karakolu Başkomiseri, Emiy Fenetyruma ise olayların aniden alevlendiğini anlatırken, "Biz durdurmaya çalıştık ama geldiğimizde olan olmuştu" açıklamasını yaptı.

Yeni Gine timsahlarının beslendiği çiftliğin, timsahları koruma amacıyla 2013 yılında ruhsat aldığı ifade ediliyor. Ruhsat verilirken timsahların köylüleri rahatsız etmemesi şartının konduğu belirtiliyor.

DAHA FAZLA