Uyuşturucu operasyonunda 5 polis gözaltına alındı

Uyuşturucu operasyonunda 5 polis gözaltına alındı

İzmir merkezli 5 ilde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, uyuşturucu ticareti yapan kişilere yardımcı oldukları ve bunun karşılığında rüşvet aldıkları belirlenen 5 polisin de aralarında bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin 3 aylık teknik ve fiziki takip sonucunda uyuşturucu satıcılarının bazı polislerle irtibatta olduğu tespit edildi. Çalışma sonucunda İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, İzmir merkezli İstanbul, Konya, Şanlıurfa ve Aydın'da eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda haklarında yakalama kararı bulunan 25 şüpheliden 5'i polis 19 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda satışa hazır paketlenmiş bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi. Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen şüphelilerden 4'ü ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Polis memurları T.C., Ö.S., K.A., M.D. ve O.S. ile diğer şüpheliler S.Ö., Y.B., R.Ö., M.T., H.N., K.B., İ.S., H.İ.Ç., Z.B. ve  M.T. ise 'Uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olma, rüşvet alma, görevi kötüye kullanma' suçlarından adliyeye sevk edildi.

DAHA FAZLA