Üsküdar Belediyesi'nden hilafet çağrısı: 'İslam birliğini kurup halifemizi seçmeliyiz'

Üsküdar Belediyesi'nden hilafet çağrısı: 'İslam birliğini kurup halifemizi seçmeliyiz'

Halep'in cihatçılardan temizlenmesinin ardından Türkiye'de gericilerin düzenlediği karşı gösterilere bir yenisi daha eklendi. Üsküdar'da düzenlenen mitingde Üsküdar Belediyesi'ne ait araçtan 'Halifemizi tekrar seçmeliyiz' çağrısı yapıldı!

Suriye ordusunun Halep'i özgürleştirmesinin ardından Türkiye'de gericiler Suriye karşıtı gösteriler organize ediyorlar. Bunlardan bir diğeri dün akşam saatlerinde İstanbul'un Üsküdar ilçesinde düzenlendi. Organizasyonunda Üsküdar Belediyesi'nin de yer aldığı düşük katılımlı mitinge skandal ifadeler damga vurdu. Konuşmada, “En kısa zamanda halifemizi seçmeliyiz” sözlerine yer verildi.

"İSLAM BİRLİĞİNİ TEKRAR TESİS ETMELİ VE HALİFEMİZİ SEÇMELİYİZ"

BirGün'den Erk Acarer'in haberine göre Üsküdar Belediyesi'ne ait olduğu gözlenen araçtan yapılan konuşmada, “Irak, Mısır ve Suriye’de bu kanlı zillete düşmüş günlerden kurtulmamız için en kısa zamanda İslam birliğini tekrar tesis etmeli ve halifemizi seçmeliyiz. Cenabı Allahın (Türkçesi) ‘Ey müminler, toparlanın, Allahın ipine sımsıkı sarılın, ayrılığa düşmeyin’ emrini yerine getirmediğimiz sürece İslam dünyasından, işgal, zulüm, kan, gözyaşı asla eksik olmayacaktır" denildi.

"KURTULUŞ KURANA VE RESULÜNÜN İZİNDEN GİTMEYE BAĞLI"

Konuşmanın devamında, "Kurtuluş sadece Kurana ve resulünün izinden gitmeye bağlıdır. Yoksa biz biraya geldikçe ağlar dualar eder gideriz. Bundan kurtulmanın yolu Kurana ve sünnete sımsıkı sarılmaktan, okumaktan çalışmaktan ilme ve irfana sarılmaktan geçmektedir. Cenab-ı Hak bizi bu gaflet uykusundan uyandırsın. Cenabı Hak bizlere, cesaret, feraset ve basiret versin. Buradan Üsküdar’dan kardeşlerimizle birlikte bir daha sesleniyoruz. Ey kafirler, ey emperyalistler, ey Siyonistler siz bize geçmişte ne yapabildiniz ki?" ifadeleri kullanıldı.