Uşak’ta çocuklara istismar ve şiddet skandalı: Valilikten açıklama

Uşak’ta çocuklara istismar ve şiddet skandalı: Valilikten açıklama

Uşak’ta ‘Sevgi Evleri’ yurdunda kalan 28 çocuğun 2014 yılında cinsel istismara ve kötü muameleye maruz bırakılmasıyla ilgili valilikten açıklama yapıldı.

Uşak Valilği, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne bağlı Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu'nda 2014 yılı ve öncesinde yaşları 7 ile 16 arasında değişen 28 çocuğa yönelik cinsel istismar, şiddet, eziyet, kötü muamele ve hakaret suçlarına adı karışan yurt yönetim memuru V.Ş.'nin memurluktan atıldığını, yurt müdürü S.D.'nin görevden alınıp başka ile atandığını, 6 bakıcı annenin ve kalorifer görevlisinin işine son verilirken, 5 personelin de görev yerinin değiştirildiğini açıkladı.

Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu'nda 2014 yılı ve öncesinde aralarında yurt müdürü, müdür yardımcısı, öğretmen, bakıcı anneler ve hademenin de bulunduğu 16 kişinin, 28 kız ve erkek çocuğa cinsel istismar, şiddet, eziyet, kötü muamele ve hakarette bulunmalarıyla ilgili yargılanıyor.

Geçtiğimiz günlerde görülen duruşmada çocukların ifadelerine rağmen sanıkların tutuklanma talepleri reddedilmişti.

YURT YÖNETİM MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI

Açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı denetçileri tarafından iddiaların ardından yapılan soruşturma sonucunda, cinsel istismarla suçlanan yurt yönetim memuru V.Ş.'nin memurluktan atıldığı, olayların üzerini kapattığı ileri sürülen yurt müdürü S.D.'nin idarecilikten alınıp, başka ile atandığı, 6 bakıcı annenin ve kalorifercinin işine son verildiği, 5 personelin de görev yerlerinin değiştirildiğini belirtildi. 

YAYIN YASAĞI İÇİN BAŞVURU

Açıklamada, dava sürecinin Valilik ve kurum avukatları tarafından titizlikle takip edildiği, yayın yasağı için de başvuruda bulunulduğu ifade edildi.