Ursula K. Le Guin hayatını kaybetti

Ursula K. Le Guin hayatını kaybetti

Dünyaca ünlü ABD'li yazar Ursula K. Le Guin hayatını kaybetti.

"Karanlığın Sol Eli", “Yerdeniz" serisi, “Mülksüzler” ve birçok kült romanın yazarı olan Ursula K. Le Guin, Pazartesi günü ABD’nin Portland şehrindeki evinde 88 yaşında hayatını kaybetti.

Oğlu Theo Downes-Le Guin, haberi doğrularken ölüm sebebi belirtilmedi. Ancak birkaç aydır sağlığının iyi olmadığı bildirildi.

Ursula K. Le Guin, fantastik bilim kurgu tarzındaki kitaplarında cinsiyetler ve ırkları ters yüz ederek, bunlara bakış açılarını sorgulatan bir yazardı.

URSULA LE GUİN KİMDİR?

21 Ekim 1929’da doğan ABD’li yazar Ursula Kroeber Le Guin bilim kurgu ve fantezi edebiyatının en önemli yazarlarından kabul edilir. Le Guin, bu alanlardaki eserlerinin yanı sıra şiir, tiyatro, çocuk ve genç edebiyatı alanlarında da yazar ve çevirmen olarak katkıda bulunmuştur. İlk romanı 1966 yılında yayımlanan Le Guin'in eserlerinde ağırlıklı olarak Jung'un, taoizimin, varoluşçuluğun ve yunan mitolojisinin etkileri görülmektedir. Yazar, başta Hugo ve Nebula olmak üzere pek çok ödülün sahibidir.

Kitapları 40 dile çevrilen ve dünya çapında milyonlarca satan yazarın 20'den fazla romanına ek olarak, bir düzine şiir kitabı, 100'den fazla kısa öykü, yedi adet koleksiyon, 13 kitap ve 5 ciltlik çevirileri bulunuyor.

1969'da yayınlanan  ünlü "Karanlığın Sol Eli" kitabı, insanların ne erkek ne de kadın olduğu Gethen adlı bir gezegende geçer.

DAHA FAZLA