Ünlü komedyen Jerry Lewis yaşamını yitirdi

Ünlü komedyen Jerry Lewis yaşamını yitirdi

Amerikalı komedyen, yönetmen ve aktör Jerry Lewis, 91 yaşında yaşamını yitirdi.

Amerikalı komedyen, şarkıcı, yönetmen ve oyuncu Jerry Lewis, Las Vegas’ta bulunan evinde hayatını kaybetti. 91 yaşında bulunan Lewis, uzun zamandır müsküler distrofi hastası idi.

Jerry Lewis kimdir?

Jerry Lewis (d. Joseph Levitch; 16 Mart 1926 – 20 Ağustos 2017); Amerikalı aktör, komedyen, şarkıcı, film yapımcısı, film yönetmeni, senarist ve  film, televizyon, sahne ve radyoda yaptığı espirilerle tanınır. O ve Dean Martin, Martin ve Lewis'in popüler komedi ikilisi olarak ortak oldular. Bu başarıyı takiben, sinema filmlerinde, gece kulüplerinde, televizyon programlarında, konserlerde, albüm kayıtlarında ve müzikallerde solo yıldızı oldu.

Lewis, Muscular Distrofi Derneği ulusal başkanlığı yapmış ve 44 yıldır Jerry Lewis MDA Telethon'un İşçi Bayramı yayıncılığına ev sahipliği yapmıştır.  Lewis, Amerikan Komedi Ödülleri, Los Angeles Film Eleştirmenleri Derneği, Venedik Film Festivali, Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nden aldığı ömür boyu başarılarından dolayı birçok ödül aldı ve Hollywood'un ünlü Walk of Fame'sinde iki yıldızın sahibi oldu.

DAHA FAZLA