Üniversiteli gençler yağmurda ıslanan yaşlı tarım işçisinin ürünlerini satmasına yardım etti

Üniversiteli gençler yağmurda ıslanan yaşlı tarım işçisinin ürünlerini satmasına yardım etti

Nazilli’de 3 üniversite öğrencisinin, yağmurlu havada portakal satan 73 yaşındaki tarım emekçisine yardım etmesi takdir topladı.

Aydın'ın Nazilli ilçesinde 3 üniversite öğrencisi, yağmurlu havada kaldırımda portakal satan 73 yaşındaki tarım emekçisine yardım etmesi çevredeki yurttaşların takdirini topladı.

Atatürk Bulvarı üzerindeki kaldırımda yağmurlu havada portakal satan 73 yaşındaki Fuat Emlek'i gören Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi 3 genç, tarım emekçisine yardım etmek istedi.

YOLDAN GEÇEN YURTTAŞLARA SESLENDİLER

Emlek ile birlikte portakal satmaya başlayan 3 öğrenci, yoldan geçen yurttaşlara seslenip tüm portakalların bitmesini sağladı.

Öğrencilerden Kıymet Yüce, "Yağmurda ıslanıyordu. Biz de ona yardım etmek istedik. Portakalları satıp yine buradan ayrılacağız. Hepimiz birlikte ıslanıyoruz. Ama o en azından daha az ıslanacak. Amacımız yardım etmek" dedi.

'YAĞMUR ALTINDA KALMASIN İSTEDİK...'

Öğrencilerden Mücahid Mirza ise "Biz karşıda kafede oturuyorduk. Baktık amcamız yağmur altında satış yapıyor. Yağmurun altında kalmasın bir an önce evine gitsin dedik. Çıktık arkadaşlarla ve geldik. Ne olacak biz de yağmur altında onla ıslanalım" diye konuştu.

Portakal satıcısı Emlek ise gençlere teşekkür ederek, öğrencilerin kendi isteğiyle geldiğini ve ekmek parası için onlar gelmese de satışını gerçekleştirmeye devam edeceğini kaydetti. (AA)