Üniversiteden Barış Atay yasağı

Üniversiteden Barış Atay yasağı

Dokuz Eylül Üniversitesi'nde yapılması planlanan ve Barış Atay'ın konuk olarak katılacağı etkinlik rektörlük tarafından engellendi.

Dokuz Eylül Üniversitesi'nde (DEÜ) yarın (24 Kasım Cuma) saat 13.00'da yapılması planlanan etkinliğe rektörlük tarafından yasak getirildi.

Dokuz Eylül Mühendislik Oyuncuları (DEMO) ve Yerleşke Dergisi'nin ortaklaşa gerçekleştireceği etkinlikte Barış Atay, “Üniversiteler, Tiyatro ve Türkiye” konulu söyleşiye konuk olarak katılacaktı. Etkinliğin yapılması planlanan DEÜ Fen Fakültesi C Blok Konferans Salonu talebi, salon boş olmasına rağmen Dekan Vekili imzasıyla "...dekanlığımızca uygun görülmemiştir" ibaresiyle başka bir sebep gösterilmeden reddedildi.

Yerleşke Dergisi tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Üniversitelerde öğrenci topluluklarının rektörlükler tarafından baskı altına alındığı, belli bir kesime hizmet etmediğinden ya da karşı çıktığından dolayı sanatsal, bilimsel ya da sosyal aktivitelerin engellendiği bu dönemde DEÜ Öğrencileri’nin ortak yayını olan Yerleşke Dergisi olarak her ne olursa olsun, tüm engellemelere rağmen üretimlerimize devam edeceğiz" denildi.

Üniversitenin engellemesinin ardından etkinliğin yeni yeri Dokuz Çeşmeler YDY girişi karşısında bulunan Rec Performans olarak açıklandı. Etkinlik, aynı tarih ve saatte gerçekleştirilecek.

'SADECE DİKTATÖR'E ENGELLEME

Barış Atay'ın ‘Sadece Diktatör’ oyunu da sahnelenmeye başladığından bu yana Ankara, Van, Antalya, Burdur, Denizli, Uşak, Alaşehir, Manisa, Konya illerinde engellemeye uğradı. Barış Atay karşılaştığı engellemeleri sosyal medyadan "Salonların bir anda tadilata girdiği ya da bir gecede dolduğu yerler. 'Sadece Diktatör' geleceği zaman, validen belediye başkanına, hepsinin önceliği kültür merkezleri oluyor" diye duyurmuştu.