Üniversite Susturulamaz diyenler Beyazıt’ta buluştu: Üniversiteye saldırı, topluma saldırıdır!

Üniversite Susturulamaz diyenler Beyazıt’ta buluştu: Üniversiteye saldırı, topluma saldırıdır!

İstanbul Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenler Beyazıt'ta buluşarak bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Bugün İstanbul Üniversitesi Ana Kapı önünde buluşarak “Üniversite Susturulamaz” diyen İstanbul Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenler basın açıklaması gerçekleştirdi.

OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile birçok akademisyenin üniversitelerden ihraç edilmesinin ardından bugün İstanbul Üniversitesi Ana Kapı önünde İstanbul Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenler “Üniversiteye saldırı, topluma saldırıdır!” diyerek basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasında Levent Dölek ve İzzettin Önder konuştu.

Akademisyen Levent Dölek “Son KHK ile birlikte bu ihraçların ne kadar gayrimeşru olduğu ortaya çıktı. Üniversitede dönen kirli dolaplar iyice ifşa oldu. Biz buradan her seferinde çıkacağız. Ama bizi ihraç edenler kazandıklarını düşünseler bile hiçbir zaman buradan çıkamazlar, yüzümüze bakamazlar. Biz yaptıklarımızın arkasında dururuz ama onlar duramazlar. Kaybedeceksiniz, çünkü bu ülkenin fabrikalarından meydanlarından üniversitelerine Cebeci’sinden Beyazıt’ına bu halkın yüreğindeki hürriyet sevdası büyüyor!” diye konuştu.

Akademisyen İzzettin Önder “Tarih tekerrür ediyor ama hiçbir zaman aydınlanmaya doğru gitmiyor tarih her yerde karanlığa doğru gidiyor. Üniversite nedir diye baktığımızda üniversite bir toplumun zihnidir. Uluslararası ilişkilerde emperyalizme kucak açabilmek için toplumun düşünmemesi lazım. Üniversitelerimizi kapatanlar, baskı altına alanlar sadece AKP değildir, taşerondur onlar. Sadece iş görüyorlar. Emperyalizmin Türkiye’yi sömürme işini görüyorlar. Bunlar içteki burjuvazi ile beraberlerdir” dedi.

Basın açıklamasının ardından 5 üniversite öğrencisi polis tarafından gözaltına alındı.

 

 

DAHA FAZLA