Üniversite öğrencilerini şikayet eden 'iftiracı' akademisyene meslektaşından dava

Üniversite öğrencilerini şikayet eden 'iftiracı' akademisyene meslektaşından dava

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde (MSGSÜ) Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdullah Uçman, aynı bölümde akademisyenlik yapan ve öğrencilerini hedef göstererek öğrencilerin evlerinin terörle mücadele ekiplerince basılmasına sebep olan Yrd. Doç. Dr. Esra Keskinkılıç’a 3 bin lira manevi tazminat davası açtı.

MSGSÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdullah Uçman, aynı bölümde akademisyenlik yapan ve öğrencileri hakkında 'iftira atarak' öğrencilerin evlerinin terörle mücadele ekiplerince basılmasına sebep olan Yrd. Doç. Dr. Esra Keskinkılıç’a 3 bin lira manevi tazminat davası açtı. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne açılan davanın dilekçesinde “Osmanlı Türkçesi” dersine giren Yrd. Doç. Dr. Keskinkılıç’ın, aynı bölümdeki diğer hocaları aşağılayıp, hakaret ettiği öne sürüldü.

BirGün'de yer alan habere göre; Prof. Dr. Uçman tarafından açılan tazminat davasında, Keskinkılıç’ın kendisini PKK sempatizanı olarak göstermeye çalıştığını söyleyen Uçman, Keskinkılıç’a davranışlarından dolayı uyarı cezası verildiğini ve derslere girmemesinin kararlaştırıldığını da anlatıldı. Dava diğer tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

NE OLMUŞTU?

Okullarında 2 yıl önce bir kadın öğrenciye ayrımcı sözler sarf ettiği iddiasıyla Yrd. Doç. Dr. Esra Keskinkılıç hakkında imza kampanyası başlatan MSGSÜ öğrencilerinden 25’i, Keskinkılıç’ın polise yaptığı şikâyet üzerine polis baskınıyla gözaltına alınmıştı. 

Geçen Nisan ayında, sabaha karşı evleri terörle mücadele ekiplerince basılıp gözaltına alınan aralarında okul öğrencisi ve BirGün editörü Demet Sargın’ın da bulunduğu 25 MSGSÜ öğrencisi günlerce gözaltında kalmıştı. Keskinkılıç, öğrencilerinin gözaltına alındığı saatlerce Twitter’dan “Şüpheniz olmasın, herkes benden ‘hak’ ettiğini alır!” diye yazmıştı. Keskinkılıç, birkaç öğrencinin, ‘gizli şahit’ olarak gözaltındaki öğrenciler aleyhine ifade vermelerine de sebep olmuştu.