UNICEF raporu: Türkiye eğitim kalitesi kategorisinde sonuncu sırada

UNICEF raporu: Türkiye eğitim kalitesi kategorisinde sonuncu sırada

UNICEF’in çocukların refah koşullarına yönelik açıklanan raporunda Türkiye, 41 ülke arasında 36'ıncı sırada yer alırken "eğitim kalitesi" kategorisinde ise sonuncu sırada oldu.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNICEF “Geleceği kurma: Çocuklar ve Zengin Ülkelerde Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri" raporunu açıkladı.

UNICEF tarafından çocukların yaşam koşullarına yönelik birçok kategoride hazırlanan ülkelerin performans raporuna göre Türkiye genel sıralamada 41 ülke arasında 36’ncı sırada yer aldı. Toplam dokuz kategoride yapılan araştırmada çocukların koşullarının en iyi olduğu ülke Norveç olarak belirlenirken, Norveç’i Almanya takip etti. 

Almanya'yı ise sırasıyla Danimarka ve İsveç izledi. Orta ve yüksek refah düzeyine sahip 41 ülke arasında çocuklarının koşulları bakımından en kötü notu ise Şili aldı. Bulgaristan performans listesinde 40'ıncı sırada Romanya’da 39'uncu sırada geldi. 

HER 3 ÇOCUKTAN BİRİNİ GIDA GÜVENSİZLİĞİ İLE KARŞI KARŞIYA

DW Türkçe’nin aktardığı rapora göre,  41 ülkenin ortalamasında her 8 çocuktan biri gıda güvensizliği ile karşı karşıya iken ABD’de her 5 çocuk, Meksika ve Türkiye’de ise her üç çocuk bu durumla karşı karşıya.

TÜRKİYE EĞİTİM KALİTESİNDE SONUNCU

Raporun eğitim düzeyi kategorisinde en başarılı eğitim sistemine sahip olduğu kabul edilen Finlandiya ve Japonya’da bile 15 yaşındaki gençlerin beşte birinin okuma ve hesaplama konusunda asgari becerilere sahip olmadığı vurgulanıyor.

Türkiye "Zero hunger" (Sıfır Açlık) kategorisinde 41 ülke arasında 40'ıncı sırada gelirken "Quality Education" (Eğitim kalitesi) kategorisinde ise en son sırada yer aldı.

 

DAHA FAZLA