UNESCO Dünya Kültür Mirası listesindeki surlara 'evet' pankartı astılar

UNESCO Dünya Kültür Mirası listesindeki surlara 'evet' pankartı astılar

"Sıcak Yuva Vakfı", afiş asılması yasak olan İstanbul'un UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde bulunan Edirnekapı’daki tarihi surlara “Evet” yazılı propaganda afişleri astı.

Başkanlık referandumuna sayılı günler kala, hayır diyenler gözaltına alınıp çalışma yapmaları engellenirken, evetçilere sınırsız kolaylık sağlanıyor.

AKP’ye yakınlığıyla bilinen "Sıcak Yuva Vakfı", afiş asılması yasak olan İstanbul'un UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde bulunan Edirnekapı’daki tarihi surlara “Evet” yazılı propaganda afişleri astı.

Camide imamların yaptığı “Evet” kampanyasına destek konuşmalarının ardından, okullar “Evet” mitingleri için iptal edilmiş, cami duvarlarına “Evet” yazılı afişler asılmıştı.

Konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş, ‘AKP iktidarında tarihi ve kültürel bilinç ile tarihe saygı yok... UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde bulunan Edirnekapı’daki tarihi surlara “Evet” yazılı propaganda afişinin asılması büyük bir skandaldır. Surları "düğün salonu" olarak gören bir zihniyet, tarihi surları siyasi kampanyasına alet etmekten de kaçınmamıştır. Ülkemize bu ayıbı yaşatanları kınıyorum” dedi. 

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na önerge sunan Yarkadaş, afişin asılmasına izin verenler hakkında soruşturma açılıp açılmayacağını sordu.