Ümraniye'de 'hayır' bildirisi dağıtan HAZİRAN üyelerine yapılan faşist saldırı protesto edildi

Ümraniye'de 'hayır' bildirisi dağıtan HAZİRAN üyelerine yapılan faşist saldırı protesto edildi

Ümraniye'de 'hayır' bildirisi dağıtan HAZİRAN üyelerine yapılan ve HAZİRAN üyesi Devrim Boran'ın yaralanmasına sebep olan gerici faşist saldırı, aynı yerde yapılan kitlesel basın açıklaması ile protesto edildi.

Ümraniye'de 'hayır' bildirisi dağıtan HAZİRAN üyelerine yapılan gerici-faşist saldırı protesto edildi. Ümraniye'de dün 5-6 kişilik faşist grup 'hayır bildirisi dağıtan HAZİRAN üyelerine bıçaklarla saldırmış ve saldırı sonucunda Devrim Boran yaralanmıştı. Bugün Ümraniye'de bir araya gelen HAZİRAN üyeleri, saldırının yapıldığı yerde kitlesel bir protesto gerçekleştirildi.

Eylemde yapılan konuşmada, "Önümüze konan referandumda iki tercihten birinin savunmasını yapmak, bu tercihlerden birini işaretlemek suç olarak sayıldı. Ülkenin dört bir tarafında bildiri dağıtan, mektup dağıtan arkadaşlarımıza saldırılar sürüyor. saldırganlara buradan tekrar sesleniyoruz; hiçbir saldırı, hiçbir zorbalık, 'hayır'ın ve bu halkın sesini susturamayacak. 'Hayır' sonunda kazanacak. 17 Nisan'da ya daha karanlık, ya da daha 'hayırlı' aydınlık bir Türkiye'ye uyanacağız. Yaşanan saldırılar bizim 'hayır' inancımızı, 'hayır' umudumuzu sarsamayacak. Her türlü tarikatlere, cemaatlere ve her türlü eli kanlı faşist yapılara karşı laikliğin ve özgürlüğün ülkesini hep beraber yeniden kuracağız" ifadeleri kullanıldı.