Uluslararası Koalisyon Gücü: Türk Ordusu Irak'ta illegal

Uluslararası Koalisyon Gücü: Türk Ordusu Irak'ta illegal

ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon Gücü Sözcüsü Yarbay John Dorrian, "Irak topraklarında bulunan Türk Ordusu Irak Hükümeti tarafından ve resmi izinle gelmemiştir ve illegaldir" dedi.

ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon Gücü Sözcüsü Yarbay John Dorrian, Irak topraklarında bulunan Türk askerlerinin koalisyonun bir parçası olmadığını söyledi.

Rudaw'ın haberine göre, John Dorrian, Irak topraklarında bulunan Türk askerlerinin Irak Hükümeti'ne IŞİD ile mücadelesinde yardımcı olan ve destek veren Uluslararası Koalisyon Güçleri’nin içerisinde olmadığını ifade etti.

'IRAK TOPRAKLARINDA BULUNAN TÜRK ORDUSU İLLEGALDİR'

Dorrian, açıklamasının devamında, “Irak Topraklarında bulunan Türk Ordusu Irak Hükümeti tarafından ve resmi izinle gelmemiştir ve illegaldir” dedi.

Koalisyon sözcüsü, “Bilindiği üzere Uluslararası Koalisyon gücü içinde, bazı ülkeler Irak Hükümeti'nin izniyle burada bulunmaktadır. Bu güçler IŞİD ile mücadelede Irak Ordusu'na havadan ve karadan destek vermektedir” ifadelerini kullandı.

Sünni Heşdi Vatani gücününün eğitimi için 2,5 yıldır Başika Kampı’nda bulunan Türk birliği, Bağdat-Ankara hattında gerginliğe neden olmuştu.

Irak Parlamentosu’nda dün alınan kararla, Türkiye'nin Musul'a bağlı Başika'daki askeri varlığının kabul edilmediği duyurulmuştu.

Irak’ın Ankara Büyükelçisi Hişam Ali Ekber İbrahim el Alevi ise alınan karar nedeniyle bu sabah Türkiye Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.