Uluslararası Af Örgütü çalışanlarından grev: Güvencesiz çalıştırılıyoruz

Uluslararası Af Örgütü çalışanlarından grev: Güvencesiz çalıştırılıyoruz

Uluslararası Af Örgütü'nün "yüzyüze" ekibi, taşeron olarak güvencesiz çalıştırıldıkları gerekçesiyle greve başladı

Uluslararası Af Örgütü'nün "yüzyüze" ekibi, taşeron olarak güvencesiz çalıştırıldıkları gerekçesiyle greve başladıklarını açıkladı. 

Beşiktaş'ta Abbasağa Parkı'nda yapılan basın açıklamasında, "Af Örgütü'nün kendi misyonu ve prensipleriyle örtüşmeyecek koşulları kendi çalışanlarına dayattığı" ifade edildi. 

"GÜVENCESİZ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞTIRILIYORUZ"

Yapılan basın açıklamasında taşeron çalışmaya son verilmesi, ücret eşitliği ve çalışan haklarını gözeten bir anlayış talep edilerek şunlar söylendi:

"Af Örgütü çalışanları arasında ücret dengesinin söz konusu olmadığını, saha çalışanlarına yönelik ciddi bir haksızlık ve ayrımcılığın yaşandığını belirtmek durumundayız. Yüzyüze Projesinde çalışanlar güvencesiz bir şekilde çalıştırılmaktadır.

Yüzyüze projesinin çalışanları, Sendikalı (Sosyal-İş) Af Örgütü çalışanlarının sahibi olduğu birçok temel haktan ve yol, eğitim ödeneği gibi birçok sosyal haktan yoksun bırakılarak bir insan kaynakları şirketinde çalışıyor gösterilmektedir. Çoğunluğu üniversite öğrencisi olan insan haklarına duyarlı bireyler olarak bu durumun işçi haklarına dolayısıyla insan haklarına aykırı olduğunu düşünmekteyiz.

"TALEBİMİZ YERİNE GETİRİLENE KADAR GREVDEYİZ"

Çalışanlar arasında ücret eşitsizliğinin bir an önce giderilmesi, iş şartlarının iyileştirilmesi ve güvenceli çalışma talebimizi sizlerle paylaşıyoruz.

Af Örgütü’nden beklentimiz en başta kendi çalışanlarının haklarını gözeten bir yaklaşımı benimseyerek hayata geçirmesidir. Bu talebimiz yerine getirilene kadar bugünden itibaren iş bırakarak greve başlamış bulunmaktayız".