Ulusal yarışma, Menderes Türel'e rağmen düzenleniyor

Ulusal yarışma, Menderes Türel'e rağmen düzenleniyor

AKP’li Antalya Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Menderes Türel tarafından kaldırılan Uluslararası Antalya Film Festivali’nin “ulusal yarışma” kategorisi, gönüllü sanatçıların girişimleri ile 20-27 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da, Beyoğlu Sineması’nda yapılıyor.

21-27 Ekim tarihleri arasında yapılacak 54. Uluslararası Antalya Film Festivali öncesinde festivalin “ulusal yarışma” kategorisi, festival komitesinde yer alan AKP’li ABB Başkanı Menderes Türel’in girişimleriyle kaldırıldı. Bu duruma tepkili olan bir grup gönüllü sanatçının girişimleri ile 20-27 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da, Beyoğlu Sineması’nda Uluslararası Antalya Film Festivali 54. Ulusal Yarışması düzenlenecek.

Gönüllüler, kurdukları internet sitesinde yayınladıkları manifestoda; ulusal yarışmanın kaldırılmasıyla, sinemanın geleceğine dair duydukları endişe, itiraz etmeye dair acil ihtiyaç, pek çok sinemacının ve sinema kuruluşunun tepkisinin verdiği umutla yola çıktıklarını belirtti.

Yarışmanın jürisinde Kadir İnanır, Sevin Okyay, Hülya Uçansu, Nihal Yalçın, Sarkis ve Tayfun Pirselimoğlu yer alırken, yarışmaya 11 Ekim’e kadar gönüllüler tarafından kurulan internet sitesi üzerinden başvurulabilecek.

DAHA FAZLA