Ukrayna: Eurovision’da Rus sanatçıyı ülkeye almayacağız

Ukrayna: Eurovision’da Rus sanatçıyı ülkeye almayacağız

Ukrayna, Eurovision'da Rusya'yı temsil edecek sanatçının ülkeye giriş yapamayacağını açıkladı.

Rusya ve Ukrayna arasındaki siyasi gerginlik, şarkı yarışması Eurovision'a da yansıdı.

Ukrayna, Rusya ile yaşanan siyasi gerilimden dolayı Rusya vatandaşlarının ülkeye girişini yasaklamıştı. Önümüzdeki aylarda Ukrayna’da gerçekleşecek Eurovision şarkı yarışmasında da bu krizin etkileri sürecek gibi görünüyor.

Ukrayna Güvenlik Servisi Başkanı Vasyl Hrycak Kırım ziyaretinde, Eurovsion şarkı yarışmasında Rusya'yı temsil edecek sanatçının, ülkeye giriş yapamayacağını söyledi.

RUSYA: BÖYLE BİR ENGELLEME OLAMAZ

İha'nın aktardığı habere göre Rusya Devlet Başkan Sözcüsü Dmitriy Peskov ise yaptığı açıklamada, “Bizim seçtiğimiz bir adayımız var. Aday olarak seçtiğimiz Yuliya Samoilova’nın, Rusya'yı temsil edebileceğini bekliyoruz. Ayrıca, Eurovision kurallarında böyle bir engelleme yoktur" sözlerini aktardı. 

GEÇEN YIL UKRAYNA KAZANMIŞTI

İsveç'in başkenti Stockholm'de geçen yıl 61'incisi düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'nı, "1944" adlı şarkısıyla Ukrayna'yı temsil eden Kırımlı Tatar sanatçı Jamala kazanmıştı.

Jamala yaptığı açıklamada, ''Ben biliyorum ki şarkımı barış ve aşk için seslendirdim. Gerçekten herkese barış ve sevgi mesajı vermek istiyorum. Ayrıca, bütün herkese çok teşekkür etmek istiyorum'' demişti.

Yarışma, geçen yıl ABD’de televizyonlarında ilk defa canlı yayınlanmış, Çin dahil 50 ülkede canlı izlenmişti. Yarışmanın sonunda Justin Timberlake de mini konser vermişti.

DAHA FAZLA