Uğur Mumcu katledilişinin 25. yılında anılıyor

Uğur Mumcu katledilişinin 25. yılında anılıyor

25 yıl önce bugün arabasına yerleştirilen bomba ile katledilen gazeteci /yazar Uğur Mumcu için yurdun pek çok yerinde anma töreni düzenleniyor.

25 yıl önce bugün katledilen gazeteci Uğur Mumcu, yurdun dört bir yanında anılıyor.

Gazeteci, yazar Uğur Mumcu, ölümünün 25. yıldönümünde evinin önünde düzenlenen tören ile anıldı. Törene, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’li bazı milletvekilleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Mumcu Ailesi ve Kemal Kılıçdaroğlu, önce evin önündeki parkta bulunan Faili Meçhuller Anıtı'na sonra da Uğur Mumcu'nun hayatını kaybettiği alana karanfil ve yaktıkları mumları bıraktı.

Anma törenine katılanlar, Uğur Mumcu'nun hayatını kaybettiği yerde saygı duruşunda bulundu. Selda Bağcan, Mumcu için 'Uğurlar Olsun' şarkısını söyledi. Törene katılan vatandaşlar da anıta karanfil bırakarak mum yaktı.

 

Uğur Mumcu için bir anma da İstanbul Harbiye'de bulunan anıtının önünde yapıldı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın (TGS) düzenlediği etkinliğe TGS Başkanı Gökhan Durmuş, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ve çok sayıda gazeteci de katıldı.

Anmada konuşan Yarkadaş, "Uğur Mumcu bugün yaşasaydı cezaevinde olurdu. Çünkü Mumcu bildiklerini halka anlatır, bildiklerini saklamaz ve her bilgiyi halkının çıkarı için kullanırdı. Bu iktidar, Mumcu'yu da cezaevine atardı" dedi.