Üç yaşındaki çocuğa cinsel istismara ilişkin yayın yasağı

Üç yaşındaki çocuğa cinsel istismara ilişkin yayın yasağı

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı cinsel istismara uğrayan üç yaşındaki kız çocuğuna ilişkin yayın yasağı getirdi.

Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada adli soruşturma sürecinin başladığı belirtilirken failin 11 Şubat 2018’de sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği’nce Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” ve “Cebir kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” suçlarından tutuklandığı ifade edildi. Olayla ilgili suç delillerinin toplandığı kaydedilen açıklamada soruşturmanın hızla tamamlanmasına çalışıldığı belirtildi.

Soruşturma kapsamında bazı basın ve yayın organların ve internet ortamında olaya ilişkin asılsız haber ve yorumlara yer verildiği iddia edilirken duruma ilişkin açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Mağdur çocuk ve ailesi için ikincil bir mağduriyete yol açan bu yayınlar üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca çocuğun yüksek yararı doğrultusunda 5187 Sayılı Basın Kanunu’nun 3/2 maddesi uyarınca olayla ilgili yayın yasağı talep edilmiştir. Talebi değerlendiren Adana 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından 17 Şubat 2018’de soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamıyla ilgili yazılı, görsel ve internet medyasında her türlü haber, röportaj gibi yayınların yapılmasının yasaklanmasına karar verilmiştir. Söz konusu tedbir, mağdur çocuğun korunması ve soruşturmanın sağlıklı biçimde ve süratle sonuçlandırılması amacıyla alınmıştır.