Üç kez tutuklanması istenilen tecavüzcü polis serbest bırakıldı

Üç kez tutuklanması istenilen tecavüzcü polis serbest bırakıldı

Mardin’de bir özel harekat polisi tarafından tecavüze uğrayan M.B. isimli kadın, tecavüzcü polisin tutuklanmamasıyla kenti terk etmek zorunda kaldı.

DHA'nın haberine göre; Mardin’de, 21 yaşındaki M.B. isimli kadın, sosyal medyada tanıştığı B.K. isimli özel harekat polisi tarafından iki kez tecavüze uğradı. Bunun üzerine B.K.’dan şikayetçi olan genç kadına başka polisler, şikayetini geri çekmesi için baskı yaptı. Üç defa tutuklanması istenilen B.K. hakkında mahkeme tarafından tutuksuz yargılama kararı verilirken; B.K.’nın tehditlerine daha fazla dayanamayan M.B., şehirden ayrılmak zorunda kaldı..

Tecavüz olayı 9 Mayıs 2016’da gerçekleşti. Sosyal medya üzerinden M.B. ile tanışan B.K., buluştuğu genç kadına evinde iki defa tecavüz etti. B.K.'nın elinden kurtulan genç kadın, bunun üzerine polise haber verdi. Olay yerine polis ekipleri sevk edilmesinin ardından kendilerini B.K.’nın ağabeyi olarak tanıtan bazı polisler, genç kadına şikayetçi olmama ve yanlış ifade verme konusunda baskı yaptı.

Genç kadının ifadesi üzerine B.K. gözaltına alınırken, olaydan bir gün sonra Adli Tıp Kurumu'na sevk edilen M.B.'de  tecavüz bulgularına rastlandı.

‘DARP İZİ YOK’ RAPORU VERİLMİŞ!

Konuyla ilgili soruşturma dosyasında, olay gecesi genç kadına hastanede 'Darp izi yoktur' raporu verildiği ortaya çıktı.

Soruşturma savcısı tarafından, raporun neden bu şekilde düzenlendiğine yönelik soruyu yanıtlayan Mardin Devlet Hastanesi, gönderdiği yazıda "Adli Tıp'ta yapılan muayenede; vücudunun değişik yerlerinde morarma ve yaygın hassasiyet olması nedeniyle, çelişkinin neden kaynaklandığına dair kati rapor istendi" ifadelerine yer verdi.

SAVCI 3 KEZ TUTUKLANMASINI İSTEDİ 

Mardin Emniyet Müdürlüğü'ne de yazı yazan savcı, genç kadının ifadesini değiştirmek için baskı yaptıkları iddia edilen polis V.Y. ve Komiser H.Y.'nin 'Suç delilini gizleme veya değiştirme' suçlarından şüpheli sıfatıyla ifadelerinin alınmasını istedi.

B.K. ise sevk edildiği mahkemede, “tecavüz bulgusunun eski tarihli olma ve olayın rıza dahilinde gerçekleşme ihtimali bulunduğu” gerekçesiyle, adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. B.K.'nın serbest bırakılmasına itiraz eden savcı, kuvvetli suç şüphesi olduğunu belirterek tutuklanmasını istedi. İtirazın reddedilmesi üzerine dosya 1'inci Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderildi. 1'inci Sulh Ceza Hakimliği de savcılığın itirazının reddine karar verdi. 

Soruşturmanın tamamlanmasının ardından sanık B.K. hakkında 'Nitelikli cinsel saldırı" suçundan 12 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

‘POLİSİM, BANA BİR ŞEY OLMAZ’

 Duruşmadaki ifadesinde emniyette baskı altında ifade verdiğini söyleyen M.B., "Bana iki kez tecavüz etti. Silahı çıkarıp dirseğime vurdu. Direncimi tamamen yitirdim. Evden çıktığımda yanıma gelip, 'Polisim bana bir şey olmaz, sana olur' dedi. Arkadaşları doğruyu söylememem için baskı yaptı. Arkadaşları ve H. komiserin baskısından korkup yalan söyledim. Olay sırasında camdan aşağı atlamak istedim" diye konuştu.

ŞEHRİ TERK ETMEK ZORUNDA KALDI

Eğitimini yarım bırakan ve işinden ayrılan, psikolojik tedaviye başlayan M.B., sanığın ve arkadaşlarının baskı ve tehditleri karşısında başka şehre taşındı. M.B., can güvenliği olmadığı gerekçesiyle görüntüsünü değiştirerek, yaşadıklarını şöyle anlattı:

M.B., "Sesimi kimse duymuyor. Sanık dışarıda geziyor. Attığım her adımı takip ediyorlar. Hayati tehlikem var. Bu yüzden il dışına çıkıyorum. Ailem bunları kaldıramaz, ben kaldıramam. Sesimi duysunlar istiyorum. Çok utanıyorum. Bana yardım etsinler. Sadece cezasını alsın ve yanına kar kalmasın. Sanığın 3-4 arkadaşı beni arayıp yüksek miktarda para teklif etti. Kabul etmeyip, savcılığa suç duyurusunda bulundum. Sanık, arkasında büyük insanlar olduğunu söylüyor. Çok korkuyorum. Bütün hayallerimi yıktılar. Okulumu, iş yerimi bıraktım. Sürekli aklıma geliyor, dengem bozuluyor. İlaçla ayakta duruyorum. Ailem duyarsa kötü şeyler olur."

DAHA FAZLA