Üç büyükler Erdoğan'a teşekkür etti

Üç büyükler Erdoğan'a teşekkür etti

Çıkarılan KHK ile amatör branşlardan alınan vergilerin geri ödeneceği duyuruldu.

Baransel Ağca

Yaptıkları yüksek maliyetli transferlerle amatör branşlarını yok olmaya terk eden üç büyüklerin imdadına AKP yetişti. Çıkarılan KHK ile amatör branşlardan alınan vergi önümzdeki günlerde geri ödenecek.

Futbol hegemonyasında olan ülke sporu, son dönemlerde amatör branşların ilgisizlik ve kulüplerin kaynak ayırmaması dolayısıyla tek spora daraltılmış bir yapıya bürünmüştü. Kimi kulüpler, ödenen vergiler dolayısıyla amatör branşları yük olarak görürken kimlieri ise şimdiden bu branşları kapatmaya ve yalnızca futbola kaynak ayırmaya başladı. Üç büyüklerin de amatör branşları kapatmayı tartıştığı şu günlerde hükümet, yayınladığı bir KHK ile amatör branşlardan alınan verginin geri ödeneceğini duyurdu. 

ÜÇ BÜYÜKLERDEN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Bu durum üç büyük kulüp, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'a ilaç gibi geldi. Devletin geri ödeyeceği vergileri de futbola yatırmak isteyen üç büyük kulüp yayınladıkları açıklama ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti. Geri ödenen paraların amatör branşlara yatırım için kullanılması gerektiğini savunan amatör sporcular, büyük kulüplerin her şeyi futbol endeksli gören anlayışından rahatsız.

DAHA FAZLA