Tuvaletlerde cinsiyet farkı kalkıyor

Tuvaletlerde cinsiyet farkı kalkıyor

Kadın erkek arasındaki ayrımcılığı ortadan kaldırabilmek için Almanya’nın başkenti Berlin’de kadın erkek tuvaletleri birleştirilmeye başlandı.

Kadın erkek arasındaki eşitsizlik ve ayırımcılığı ortadan kaldırabilmek için Almanya’nın başkenti Berlin’de kadın erkek tuvaletleri birleştirilmeye başlandı.

Berlin eyaleti Adalet Senatörü Dirk Behrendt, uygulamaya önce resmi dairelerdeki tuvaletlerin birleştirilerek başlanacağını açıkladı. Yeşiller Partisi eyalet Senatörü Behrendt, Adalet Senatörlüğünü bir diğer görevinin de cinsiyetler arasındaki farklılıkları ortadan kaldırmak olduğunu belirterek, “Bizim vazifemiz günlük engelleri kaldırmaktır. Uygulamaya koyduğumuz bu çalışmada önemli bir engeli ayrımcılığı ortadan kaldıracaktır” dedi.

Behrendt projenin Berlin’de cinsiyet ayırımı yapılmadan dönüştürülen tuvaletler kısa bir zamanda büyük ilgi görerek birçok devlet kurumunda yayılmaya başlandığını söyledi. Özellikle mahkemeler, okullar, polis merkezleri, işçi bulma merkezleri, itfaiyeler ve maliye gibi 20’ye yakın binada denemelerin yapılacağı kararı alındığını belirtti.

DİLEK KOLAT ENGELLEMİŞTİ

2014 yılında Berlin’deki Konsanlar Partisi’nin tuvaletlerde “Eşitsizlik kaldırılsın” teklifini dönemin Uyum Bakanı Dilek Kolat, tuvaletlerin birleştirilmesini engellemişti. İha’da yer alan habere göre 2015 yılında ise eyalet genelindeki bütün partiler bu teklifin olup olmayacağı konusunda bir pilot binanın seçilmesine karar verildi ve kısmen uygulama başlatılmıştı.

DAHA FAZLA