Tutuklu hak savunucusu Üstün: Bu yaşanan normal değil, asla kabul etmeyeceğim

Tutuklu hak savunucusu Üstün: Bu yaşanan normal değil, asla kabul etmeyeceğim

Tutuklu bulunan hak savunucularından İlknur Üstün cezaevinden mesaj gönderdi, "Bu yaşanan normal değil. Normal kabul etmek yaşananları meşrulaştırmaktır. Asla normal kabul etmeyeceğim" dedi.

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın ziyaret ettiği hak savunucusu İlknur Üstün, tutuklu bulunduğu Sincan Cezaevi’nden dayanışma mesajları gönderdi.

Zihnen ve ruhen iyi oduğunu ve iyi olmak için de elinden gelen her şeyi yapacağını söyleyen Üstün, "Bu yaşanan normal değil. Normal kabul etmek yaşananları meşrulaştırmaktır. Asla normal kabul etmeyeceğim" dedi.

Üstün, Nazlıaka aracılığıyla ilettiği mesajda şöyle konuştu: 

"Hayatım kadın hakları savunuculuğu, kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesi ile geçti. Bu ülkedeki birçok kadın örgütü ile ve her yerden (Meclis'ten, belediyelerden, mahallelerden) kadınlar ile birlikte... Kadın hakları ve insan hakları savunusu her birey için hayatidir. İnsan hakları tesisinin en büyük güvencesidir. Adaletin herkes için var olabilmesinin de koşuludur.

Meşruiyetini haklılığından, gücünü dayanışmasından alan bir mücadelenin içinden biri olarak bunun en güzel örneğini şimdi, burada kişisel olarak da yaşıyorum. Tüm bu dayanışma bana çok büyük bir güç veriyor. Bu yanlışın bir an önce sonlandırılmasını ve en kısa zamanda sevdiklerimi kucaklamayı umut ediyorum.”

Aylin Nazlıaka yaptığı görüşmenin ardından İlknur Üstün’ün moralinin yüksek olduğunu belirtti, tutuklamaların siyasi olduğunun altını çizdi. 

Nazlıaka ayrıca, ‘Nuriye ve Semih Yaşasın!’ pankartı açtıkları için tutuklanan Beşiktaşlı yurttaşların da aynı koğuşa konulduğunu ve koğuşta 7 kişi olduklarını aktardı.

Hak savunucusu İlknur Üstün, İstanbul Büyükada'da 5 Temmuz'da gözaltına alınmış ve Çağlayan Adliyesi’nde 17 Temmuz'da görülen dava sonrası adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış ancak haklarında tekrar çıkarılan yakalama kararı sonrası 23 Temmuz'da tutuklanmıştı.