Tutuklu gazeteci Tunca Öğreten ve Mahir Kanaat tek kişilik odalarda tutuluyor

Tutuklu gazeteci Tunca Öğreten ve Mahir Kanaat tek kişilik odalarda tutuluyor

Avukat Ali Deniz Ceylan, tutuklu gazeteciler Tunca Öğreten ve Mahir Kanaat'ın tek kişilik odalarda tutulduğunu söyledi.

Erdoğan’ın damadı bakan Berat Albayrak’ın maillerine ilişkin haberler nedeniyle 25 Aralık 2016 tarihinde gözaltına alınan ve 24 gün sonra “Örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne götürülen Diken eski haber editörü Tunca Öğreten ile BirGün gazetesi Muhasebe Sorumlusu Mahir Kanaat bugün aileleri ve avukatları tarafından ziyaret edildi. 

Dihaber'in haberine göre, görüş sonrası bilgi veren avukatları Ali Deniz Ceylan, Tunca Öğreten ve Mahir Kanaat’in tek kişilik odalarda tutulduğunu belirterek, 08.00-20.00 saatleri arasında avluya çıkışlarda görüşebildiklerini söyledi. Ceylan, moralleri iyi olan gazetecilerin herkese selam gönderdiğini aktardı. 

Ceylan, Öğreten ve Kanaat’ın gardiyanlar aracılığıyla bir diğer tutuklu gazeteci Ömer Çelik’e "Bizim yanımıza gel, birlikte kalalım" diye mektup yazdığını da bildirdi. 

Ceylan, aileleri aracılığıyla getirilen kitapların ise kendilerine verilmediği bilgisini paylaşarak, Kanaat ve Öğreten’in meslektaşlarına kendilerini mektupsuz bırakmama çağrısında bulunduklarını ifade etti.

DAHA FAZLA